McKinsey meselesinden, siyasete etki eden kuruluşlara

McKinsey’in Hazine Bakanlığı’na danışmanlık yapma meselesini epey tartışan oldu. Bu şirketin dünya finans çevrelerinde yaratacağı algı ve Türkiye ekonomisinin dış dünyadaki...

McKinsey’in Hazine Bakanlığı’na danışmanlık yapma meselesini epey tartışan oldu. Bu şirketin dünya finans çevrelerinde yaratacağı algı ve Türkiye ekonomisinin dış dünyadaki görünümünü değiştirmedeki etkisini göz önünde bulundurursak, rasyonel bir hamle olduğunu dile getirenlerdenim.

Sorun olarak gördüğün şey, bu kadar çok dış güçlerin ve özellikle Amerika’nın Türkiye’ye ekonomik savaş açtığını dillendiren hükümetin, birden Amerikan şirketiyle çalışmaya başlamasının, yarattığı tartışmaya yeterince ve tatmin edici cevap vermemesi.

Bakanlığın resmi açıklamasında, bu şirketin Kamu Maliyesi Dönüşüm ve Değişim Ofisi’nin kuruluş çalışmasında danışmanlık yapacağı, karar ve denetim mekanizmasında bulunmayacağı yönünde.

Bu açıklama tartışmaları kesmedi tabi. Bence hükümet ve özellikle bakanlığın bu konuda daha çok iletişim çalışması yapmasına ihtiyaç var. Tabi kamuoyunda süren eleştirileri önemsiyorsa.

McKinsey ve IMF’nin bir tutulma tezlerini yanlış buluyorum. Ancak McKinsey’in raporları ve açıklamalarının finans dünyasında bizim için bir çıpa etkisi yaratacağı fikrine katılıyorum.

‘TÜRKİYEDE BAŞKA ŞİRKET Mİ YOKTU?’

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.496 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 530 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.083 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 743 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar