Tespitte, eleştiride denge ve adalet

Bir arkadaşım whatsapp grubunda yazılanlardan şikayet etti önceki akşam. İnsanların ruh halinin tuhaflaştığını ve uçlara doğru kaydığını anlattı. Sürekli eleştiren, karamsar yorumlar...

Bir arkadaşım whatsapp grubunda yazılanlardan şikayet etti önceki akşam. İnsanların ruh halinin tuhaflaştığını ve uçlara doğru kaydığını anlattı. Sürekli eleştiren, karamsar yorumlar yapan arkadaşlarından dolayı bunalmış.

Ona şöyle dedim: Eğer bir insan iktidarı hep eleştiriyorsa, hiç doğru yaptığından bahsetmiyorsa ve sürekli kötülüyorsa bil ki orada bir sorun var demektir. O insanların analizlerinde, yazdıklarında denge ve adalet kalmamıştır. Dolayısıyla yazılanlara inanma.

Aynı şey tersi için de geçerli tabii ki. Ülkede hiç sorun yokmuş gibi, iktidarın eleştirecek hiç icraatı yokmuş gibi yazanların da denge ve adaleti kaybolmuş demektir. Orada da bir sorun var.

HAYATA SİYAH BEYAZ BAKMAK

Sadece medyada, sosyal medyada değil, her gün karşılaştığım insanlarda bu tavrı görüyorum.

Sanırım siyah ve beyaz günlere döndük. Bir şeyi tanımlamak için elimizde başka renk kalmadı sanki. Siyah ve beyazdan başka tanım kullanmıyor kimse.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.494 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 527 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.076 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 806 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 738 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar