Medyada tekelleşme ve körleşme

Tarihin gördüğü en köklü değişimi yaşıyor aslında medya. Matbaanın bulunmasından bu yana, sektör hiç bu kadar radikal değişim yaşamamıştı. Dijital devrim, tüm...

Tarihin gördüğü en köklü değişimi yaşıyor aslında medya. Matbaanın bulunmasından bu yana, sektör hiç bu kadar radikal değişim yaşamamıştı. Dijital devrim, tüm yaşantımızı değiştiriyor ama en çok medyayı sarsıyor.

Bu değişim, bildiğiniz teknik anlamda değişiklikler değil sadece. Okuyucu alışkanlıkları, yazar türü, içerik üretimi, habere bakış açısı, algının oluşmasına kadar, aslında çok derin değişimler oluyor.

İLETİŞİM FAKÜLTELERİNDEKİ DERSLER TARİH OLACAK

Şu kadarını söyleyeyim, iletişim fakültelerinde okunana derslerin çoğu bir süre sonra ‘iletişim tarihi’ adı altında okutulacaktır. Tıpkı, rotatif, telgraf, daktilodan bahseder gibi, matbaadan, kağıttan, antenden, kablodan bahsedecek o kitaplar.

Sadece teknik tarih okumuş da olmayacağız. Okuyucunun alışkanlıklarını, algı biçimini, habercinin haber yapma şeklini, ekti türlerini de tarih kitabı okur gibi okuyacağız.

Dijital devrimin medya sektöründe yarattığı etki böylesine derin, yaygın ve güçlü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.494 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 527 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.077 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 806 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 739 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar