Ekonomik savaş fırsatçıları

Adını tam olarak böyle koymak zorundayız: ABD Türkiye’ye ekonomik savaş açtı ve kötülük yapmak için uğraşıyor.Türkiye’nin ekonomi bakanı, ekonomi programını açıklarken, tam o...

Adını tam olarak böyle koymak zorundayız: ABD Türkiye’ye ekonomik savaş açtı ve kötülük yapmak için uğraşıyor.

Türkiye’nin ekonomi bakanı, ekonomi programını açıklarken, tam o saatte ABD Başkanı’nın tivit atarak, ülke ekonomisini sarsacak mesajlar yayınlamasını başka türlü açıklayamazsınız. Bu, aleni kötülük yapmak, aleni düşmanca davranmaktır.

Dolayısı ile ekonomimizin sarsılmasının temel nedeni, rasyonel ekonomik sorunlar değil, eko-politik müdahalelerdir.

Bu konuyu hem Cumhurbaşkanı hem de hükümet üyeleri detaylıca anlattı.

Ben başka bir yere dikkat çekmek istiyorum. Savaşlarda vurgun yapmak, fırsatçılık yapmak isteyenler gibi, bu ekonomik savaşta da aynı şeyi yamak isteyenler var.

Sadece para kazanmak için değil, siyasi ve ideolojik kazanç elde etmek isteyenler de bulunuyor. İşte buna dikkat çekmek niyetindeyim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.494 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 527 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.077 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 806 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 739 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar