Dağların öğrettikleri

-Kaz Dağları- Altın sarısı saçlarıyla, dillere destan bir güzelliği vardı. Babası annesinin ölümünden sonra onu da alıp, Güre köyüne yakın, Kavurmacılar köyüne yerleşmişti....

-Kaz Dağları-

Altın sarısı saçlarıyla, dillere destan bir güzelliği vardı. Babası annesinin ölümünden sonra onu da alıp, Güre köyüne yakın, Kavurmacılar köyüne yerleşmişti. Çobanlık yapardı.

Yaşı ilerleyen ve artık hacca gitmek isteyen baba, güzel kızını komşusuna emanet eder ve uzun bir yolculuğa çıkar.

Döndüğünde köyde kimse ona selam vermez. Sarıkız’ın kötü yola düştüğünü söylerler. Üzüntüsünden perişan olan baba kızını alır, dağların tepesine götürür. Yanına birkaç kaz bırakır ve köye döner. Kızını ölmesi için yabana teslim eder aslında.

Yıllar sonra köyüne bir yolcu gelir. Yolunu şaşırdığını, dağ başında kendisine bir Sarıkız’ın yardım ettiğini, kızın çok sayıda kazları olduğunu söyler.

Baba kızının ölmediğini anlar ve onu bulmaya gider.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.497 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 530 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar