Bakanlar kurulu kulisi

Yeni sisteme geçtik ya, kulis yazmak ya da tahminde bulunmak daha zorlaştı. Eskiden olsa AK Parti milletvekilleri sayısınca kişi bakan olabilirdi. O zaman tahmin etmek kolaydı. Ama şimdi durum değişti.Eskiden sadece milletvekilleri bakan olma...

Yeni sisteme geçtik ya, kulis yazmak ya da tahminde bulunmak daha zorlaştı. Eskiden olsa AK Parti milletvekilleri sayısınca kişi bakan olabilirdi. O zaman tahmin etmek kolaydı. Ama şimdi durum değişti.

Eskiden sadece milletvekilleri bakan olma heyecanıyla dolup taşardı. Şimdi maşallah binlerce insan, “ben de bakan olabilirim” hayalleri görmeye, uykuları kaçmaya başladı. Yani bakanlar dışarıdan atanacağına göre, şartları uyan herkesin şansı var tabii ki.

BÜROKRASİ ÇOK UYKUSUZ

Teknokrat bakanlar kurulu olacağı söylentilerinden sonra bürokrasi de katıldı uykusuzlar cemaatine. Her bakanlığın müsteşarı potansiyel bakan adayı. Hem kendi yürüyüşü değişti, hem de ona doğru yürüyenler. Ne olur ne olmaz, bakan atanırsa açığa düşmeyelim diye, herkeste bir saygı, hürmet sormayın gitsin.

Kritik kurumların genel müdürleri, başkanları, yöneticileri başladı kıpır kıpır kıpırdamaya. Yönettikleri kurumun faaliyetleri ülkenin en önemli faaliyeti oluverdi birden. Şimdi Tapu Kadastro işleri olmasa, bu ülkede kimse ev alamaz, oturamaz, doğru mu? Evet. İşte ülkenin en önemli kurumu odur! Hele bir de AFAD, Kızılay gibi kurumlardaysanız, sizden önemli kimse yoktur. İşte bu kadar önemli kurumları yönetenler, bakan olmayı hak etmiyor mu? Kesinlikle evet!

Valiler de bu ayarda. Hani zaten vali olmak büyük bir hayaldi, gerçek oldu. Şimdi potansiyel bakan olma hayali başladı bir de. Neden olmasın? Devlet yönetme tecrübesine sahipler, birikim desen onlarda. Hükümetle uyum içinde çalışıyorlar. Daha iyisini mi bulacaklar? Hayır. Valilerin uykusuz geceleri bu nedenle arttı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.497 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 530 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar