Dağlara çıkma zamanı: Karia Yolu’nda siyaset

Her yıl Mayıs ayında, benim kanım kaynamaya başlar. İçimde bir depreşme, hafif bir stres ve yerinde duramama halleri baş gösterir. O zaman anlarım dağlara çıkma zamanım gelmiştir. Zaten yakın çevrem de...

Her yıl Mayıs ayında, benim kanım kaynamaya başlar. İçimde bir depreşme, hafif bir stres ve yerinde duramama halleri baş gösterir. O zaman anlarım dağlara çıkma zamanım gelmiştir. Zaten yakın çevrem de hisseder bunu. ‘Senin dağlara çıkma zamanın geldi’ derler.

15 yıldır böyleyim. Likya Yolu benim hayatımın en güzel başlangıcıydı. O günden beri dağlara çıkmazsam ve o yolu yürümezsem huzur bulamıyorum.

Fethiye Antalya arasındaki 550 kilometrelik yolu bitirdim. Geçen yıl Marmaris bölgesine 800 kilometrelik Karia Yolu’na başladım. Bitirmek nasip olacak mı bakalım.

DOĞADA YÜRÜYÜŞ SADECE SPOR DEĞİLDİR

Başkalarını bilmem ama benim için bu yürüyüşler sadece bir spor ya da doğa aktivitesi değildir. Tek başıma çıktığım bu dağ yürüyüşleri aynı zamanda bir muhasebe, geçen yılı gözden geçirme, hayatımın akışını sorgulama, kişisel menkıbemi yeniden düşünme vaktidir.

Doğadan bir şey öğrenmek, yeni şeyler keşfetmek, Allah’ın yarattığı güzellikleri fark edip, ona şükretmek de diğer kazançlarım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.494 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 527 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.077 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 806 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 739 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar