ABD ile ilişkiler neden düzelmez?

‘Son derece reel politik ve mantıklı gerekçelerim var’ demek isterdim. Lakin öyle değil. ABD, tarihinin en karmaşık, tuhaf ve irrasyonel dönemine girdi. Ve bunun sebebi de son derece tehlikeli gerekçeler.Hayır, hayır komplo...

‘Son derece reel politik ve mantıklı gerekçelerim var’ demek isterdim. Lakin öyle değil. ABD, tarihinin en karmaşık, tuhaf ve irrasyonel dönemine girdi. Ve bunun sebebi de son derece tehlikeli gerekçeler.

Hayır, hayır komplo teorilerim yok. Sadece ortada olan biteni okuduğunuzda, siz de bu ilişkilerin düzelme ihtimalinin olmayacağını göreceksiniz.

“YALNIZ AMERİKA” İÇİN DÖRT NEDEN

ABD ile ilişkileri kötü olan ve ABD politika değiştirmezse ileride de düzelmeyecek olan sadece bizim ülkemiz değil. Time Dergisi, Ocak sayısında bu durumu şöyle özetlemiş: “Amerika Alone” (Amerika tek başına). Dergi, Trump politikalarının ABD’yi nasıl yalnızlaştırdığını, dünyanın geri kalanlarıyla nasıl kavgalı olduğunu ve tek başlarına kaldıklarını anlatıyor.

Suçu Trump’a atmakla bence hata ediyor Time. Zira tek sebep (ABD medyasının kullandığı deyimleriyle ifade edecek olursak) ‘patavatsız, dengesiz, turuncu kafa ABD Başkanı’ değil. ABD’nin dünyada herkesle kavga etmesi ve yalnız kalmasının sebeplerini şöyle sıralama gerek:

1. Başkan Trump’ın tutarsız ve başarısız idaresi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.494 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 527 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.077 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 806 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 739 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar