Statüko ve değişimin kavgası: Taksi-UBER meselesi

Aslında bu meselenin derinliklerinde yatan şey, statüko ile değişimin kavgasıdır.Sanayi Devrimi’ni anlamayan ve anlamak istemeyenlerin, dünyanın değişimine direnmesi gibi, taksiciler ve ona destek verenler de dünyanın...

Aslında bu meselenin derinliklerinde yatan şey, statüko ile değişimin kavgasıdır.

Sanayi Devrimi’ni anlamayan ve anlamak istemeyenlerin, dünyanın değişimine direnmesi gibi, taksiciler ve ona destek verenler de dünyanın değiştiğini anlamıyor ve anlamak için de çaba göstermiyor.

Şimdi dünyada, sanayi devriminden daha büyük ve daha etkili “Dijital Devrim” yaşanıyor. Dünya yeniden değişiyor ve akıl almaz bir hızla başka bir yöne ilerliyor. Bazıları bu devrimi anlamak ve yakalamak yerine, mevcut hantal statükoyu savunmayı tercih ediyor.

UBER DEĞİŞİMİ, TAKSİ STATÜKOYU TEMSİL EDER

UBER değişen dünyayı, taksi ise statükoyu temsil eder.

UBER dijital devrimin hayatımızı nasıl kolaylaştırdığını, güzelleştirdiğini, taksi ise statükonun nasıl kirli, kaba ve konforsuz olduğunu gösterir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.497 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 530 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.086 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar