Kendi kaderimizi neden tayin edemiyoruz?

Ortadoğu sorunlarını çözümsüz bırakan şey, bölge ülkesi olmayan devletlerin buradaki sorunlara müdahil olmasıdır. Onlar, kendi çıkarlarını düşünür, halklarımızın...

Ortadoğu sorunlarını çözümsüz bırakan şey, bölge ülkesi olmayan devletlerin buradaki sorunlara müdahil olmasıdır. Onlar, kendi çıkarlarını düşünür, halklarımızın çektiği sıkıntılara, acılara, ölümlere kayıtsız kalırlar. Yüzbinlerce insanın ölümü, sürgün edilmesi, mülteci konumuna düşmesi, o devletlerin umurunda değildir. Onlar petrolü, doğal gazı, satacağı silahı, ticareti ve kazanacağı parayı düşünür. Bizim halklarımızın ölümü, onlar için sadece istatistik rakam anlamına gelir. Önemsizdir.

GARİP DURUMU BENİMSEMEK

Hepimiz tuhaf bir şekilde doğal karşılıyoruz ancak, ‘on binlerce kilometre uzaktan gelmiş ülkeler, ne arıyor bizim topraklarımızda?’ diye sormalıyız.

Ürdün, Katar, Suudi Arabistan, Suriye, Irak, BAE, Kuveyt, Mısır, Libya, Cezayir, Lübnan, Türkiye topraklarında birçok yabancı ülkenin askeri üsleri var. Bu askeri üslere sahip ülkelerin bu bölgeyle tarihi olarak bir bağı, etnik olarak bir ilişkisi, sınırı, jeopolitik bir irtibatı yoktur aslında.

Durumu normalmiş gibi gösteren şey, bizim bu durumu garipsemememiz ve itiraz etmememizdir. Biz doğal karşıladığımız için, bölge ülkeleri çıkar ve menfaatten başka bir şey düşünmeyen bu yabancı devletlere daha çok üs imkanı tanıyor, daha çok silah alıyor, daha çok askeri antlaşmalar yapıyorlar.

TOPRAKLARIMIZDA PARALI KATİL YETİŞTİRENLER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.496 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 529 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.082 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 742 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar