Tartışma programlarının perde arkası

Önceki gün bir tartışma programının reklam arasında konuklardan biri, “benim bu programlardan kaç para aldığımı hesaplamış birisi. Şaşırdım kaldım. Burada kuru pastaya talim ettiğimizi...

Önceki gün bir tartışma programının reklam arasında konuklardan biri, “benim bu programlardan kaç para aldığımı hesaplamış birisi. Şaşırdım kaldım. Burada kuru pastaya talim ettiğimizi bilmiyorlar tabi” dedi. Orada ışık yandı kafamda. Bu konuyu yazayım dedim. Zira benim de, katıldığım programlardan kaç para kazandığımı hesaplayanlar oluyor. Dedim yardımcı olayım, açıklayayım.

ESKİ TARTIŞMA PROGRAMLARININ TADI

Bugünküler kızmasın ama eski dönem tartışma programlarının tadı başkaydı. Rahmetli M. Ali Birand, Ali Kırca, daha da eskilerden, Ahmet Altan, Neşe Düzel’in programlarını hatırlayanlar bilir, ekran karşısına hepimizi kilitlerlerdi. Yokluk zamanı, özel kanal sayısı az tabi. Ekrana çıkmak, tartışmaya katılmak öyle zordu ki, araya devlet ricali torpili icap ederdi.

Tartışma programlarına herkes hazırlanıp gelirdi. Elinde onlarca klasör, kitap, fotoğraf ile çıkan siyasiler arasında en popüleri, R. Tayyip Erdoğan ve Melih Gökçekti. Biz ekran karşısında, onlar rakibine okkalı laf etti mi, ellerimiz patlarcasına alkışlardık (internette çok sayıda arşivi var, muhakkak izleyin).

Önceleri deli gibi programa hazırlanıp, zıpkın gibi gelen sunucular vardı. Hulki Cevizoğlu’nun doktora tezi gibi hazırlandığı programları, kitap diye okutsalar yeridir. Eşi benzeri yoktu o ‘ceviz kabuklarının’.

Bizim mahallede, Kanal 7’de İskele Sancak ile Ahmet Hakan başlatmıştı tartışma programlarını. Ben de bir süre ekipte yer almıştım. Bu program da çok ilgi çekiyordu. Kanal 7’ye mesafeli olanlar gelmezdi. 20. yılına yaklaşan programı şimdi Mehmet Acet başarıyla sürdürüyor hala. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.497 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 530 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar