Yurt dışındaki misyon merkezleri

Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Görmez, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kulağına eğilip şöyle dedi: “Bu merkezleri eğer 70’li yıllardan beri açıyor olsaydık, batıda yaşayan...

Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Görmez, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kulağına eğilip şöyle dedi: “Bu merkezleri eğer 70’li yıllardan beri açıyor olsaydık, batıda yaşayan Müslümanlar radikalizme savrulmazdı.” Türkiye’nin yurt dışında açtığı en büyük misyon merkezi olan Washington’daki Diyanet Canter’ın, 2016’daki açılış töreninde söylemişti bunu.

Osmanlı mimarisinin en güzel örneğini sergileyen bu merkezin, neredeyse aynısı Fransa’nın Strazburg şehrinde yapılacak şimdi. Merkezin mimarı yine Hilmi Şenalp, ancak bu kez Diyanet değil, İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları yaptırıyor bu merkezi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ , önceki gün bu merkezin temel atma töreninde yaptığı konuşmanın büyük bölümünü Avrupa’da yaşanan İslamofobi, yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve Türkiye’nin uğradığı haksızlıklara ayırdı.

IŞİD’in yabancı güçler tarafından kurulduğunu ve bunun sadece batılılara değil, en büyük zararı İslam’a vermiş olduğunu söyledi.

Hem Mehmet Görmez, hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Amerika’da yaptığı konuşmalar da aşağı yukarı bu çerçevedeydi. Öyle olması gerekiyor, zira hem İslam dünyasının, hem de Türkiye’nin dünyada yaşadığı sorunlar aşağı yukarı aynı çerçevede.

YURT DIŞINDAKİ İLK MİSYON MERKEZLERİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.496 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 530 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.083 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 743 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar