IŞİD zihniyetine karşı, sanat çağrısı

Çağımızda İslam medeniyetinin algısını ve imajını tahrip eden en büyük felaket, IŞİD’dir. İslam’ı hasım olarak gören diğer dinler ve ideolojiler bile bu kadar büyük zarar...

Çağımızda İslam medeniyetinin algısını ve imajını tahrip eden en büyük felaket, IŞİD’dir. İslam’ı hasım olarak gören diğer dinler ve ideolojiler bile bu kadar büyük zarar vermemiştir.

Bugün İslam dendiğinde, insanların aklına sefalet, cehalet, şiddet, terör, ölüm geliyor. Ne hazindir ki, bu algı ve imaj sadece Batı toplumlarında değil, Müslümanlar arasında da gittikçe yayılıyor.

IŞİD’in Irak ve Suriye’de uyguladığı şiddet, katliam ve canilik, Türkiye başta, birçok ülkede gerçekleştirdiği terör saldırıları, insanları dinden soğuttu.

Bir zamanlar Batının yaşadığı derin krize alternatif olarak gösterilen İslam medeniyeti, bugün kimsenin aklına bile gelmiyor artık.

İSLAM’A BÜYÜK ZARARI IŞİD VE FETÖ VERDİ

Türkiye’de, IŞİD felaketine ek olarak, FETÖ felaketini de eklemeliyiz. Cani ve acımasız robotlara dönmüş FETÖ üyelerinin yaptıkları, darbe girişiminde insanlarımızı gözünü kırpmadan öldürmesi, İslam anlayışına, Müslüman algısına, dini hayata çok büyük darbe vurdu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kızmak yok -1- Muhalefette değişim zamanı 29 Mayıs 2023 | 1.497 Okunma 2. tur seçmen psikolojisini anlamak 26 Mayıs 2023 | 530 Okunma Seçim sonuçları konusunda önemli bir bilgi 25 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Aşk ve nefret arasında siyaset 23 Mayıs 2023 | 807 Okunma Seçimden dersler 3: Meral Hanım 19 Mayıs 2023 | 745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar