Zeytin Dalı’nın Almanya’da yol açtığı ikilem

Türkiye’nin Afrin’deki PKK/YPG terör örgütüne yönelik operasyonu Türk-Alman ilişkilerinde gerginliğin azaltılmasına yönelik çabaların yoğunlaştırıldığı bir döneme...

Türkiye’nin Afrin’deki PKK/YPG terör örgütüne yönelik operasyonu Türk-Alman ilişkilerinde gerginliğin azaltılmasına yönelik çabaların yoğunlaştırıldığı bir döneme rastladı.
Türkiye’nin diğer Avrupa ülkeleriyle ilişkilerini iyileştirdiği bir dönemde Alman hükûmeti, Ankara ile normalleşme konusunda attığı adımlardan geri dönüp tansiyonu yeniden artırmak istemiyor. En azından Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, memleketi Goslar’da meslektaşı Mevlüt Çavuşoğlu’na kendi elleriyle demleyip ikram ettiği çayın hatırının kısa sürmesini arzu etmez.
Ancak Almanya’daki “PKK seviciler” de Berlin’i ve Berlin üzerinden Ankara’yı baskı altına almak için çalışmaya çoktan başladılar. Bunların siyasetteki uzantıları Alman askerlerinin Konya’dan çekilmesini ve Türkiye’ye karşı sert tepki gösterilmesini talep ederken, medyadaki temsilcileri de Almanya’nın Türkiye’ye sattığı Leopar tanklarının Zeytin Dalı Harekâtı sırasında “sivillere karşı” kullanıldığını iddia ederek Türkiye’ye silah satışının sona erdirilmesi yönünde hükûmetin karar almasını istediler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’yi Rusya’dan ayırmak! 18 Nisan 2018 | 164 Okunma ABD-Rusya gerginliğinde Türkiye’nin tavrı ne olmalı? 14 Nisan 2018 | 216 Okunma Suriye’den Üçüncü Dünya Savaşı çıkar mı? 11 Nisan 2018 | 236 Okunma Terör devleti ve ortakları 07 Nisan 2018 | 86 Okunma Türkiye-Rusya-İran zirvesi neden önemli? 04 Nisan 2018 | 145 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar