Türk-Amerikan mücadelesinin Suriye cephesi

ABD’nin Suriye’de Türkiye sınırında büyük bölümü YPG/PKK militanlarından oluşacak 30 bin kişilik bir ordu kurma niyetinin ortaya çıkmasının ardından Suriye üzerinden Türk-Amerikan...

ABD’nin Suriye’de Türkiye sınırında büyük bölümü YPG/PKK militanlarından oluşacak 30 bin kişilik bir ordu kurma niyetinin ortaya çıkmasının ardından Suriye üzerinden Türk-Amerikan ilişkilerinin geleceğine yönelik tartışmalar arttı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afrin ve sonrasında Menbiç’e yönelik operasyonların artık zamanının geldiğine dair açıklamaları ve YPG’yi destekleyen ABD’yi hedef alan açık ve sert sözleri ise bu konudaki tartışmalara yeni bir boyut kazandırdı.

Herkes Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın net açıklamalarından, Türkiye’nin her türlü sonuçlarını göze alarak YPG/PKK’nın kontrolündeki bölgelere operasyon yapacağı sonucunu çıkardı. Bu durumda Washington’un nasıl tepki vereceği merak ediliyor.

Ülkesinde askerî üsler bulundurduğu NATO müttefiki Türkiye, YPG/PKK’ya Suriye topraklarında saldırdığında ABD ne yapacak?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’yi Rusya’dan ayırmak! 18 Nisan 2018 | 162 Okunma ABD-Rusya gerginliğinde Türkiye’nin tavrı ne olmalı? 14 Nisan 2018 | 215 Okunma Suriye’den Üçüncü Dünya Savaşı çıkar mı? 11 Nisan 2018 | 234 Okunma Terör devleti ve ortakları 07 Nisan 2018 | 86 Okunma Türkiye-Rusya-İran zirvesi neden önemli? 04 Nisan 2018 | 145 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar