Afrika’dan Türkiye için dersler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti ile gündeme gelen Afrika’nın Batı ile hikâyesi Türkiye’nin Batı ile ilişkileri açısından önemli dersler içeriyor. AK Parti iktidarının...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti ile gündeme gelen Afrika’nın Batı ile hikâyesi Türkiye’nin Batı ile ilişkileri açısından önemli dersler içeriyor.

AK Parti iktidarının bağımsız dış politika arayışı çerçevesinde attığı adımların Türkiye’nin Batı ile arasını bozduğunu ve başta ABD olmak üzere Batılı ülkeleri rahatsız edecek adımlardan uzak durulmasının Türkiye’nin huzur ve refahı açısından tek seçenek olduğunu ileri süren kesimlerin Afrika-Batı ilişkisinin sonuçlarına bakması faydalı olacaktır. Zira Afrika’nın hikâyesi, tahakküm dışında bir ilişki biçimi tanımayan Batı’nın dünyanın geri kalanına yönelik güç politikasının hazin sonuçlarını gösterir.

500 yılı aşkın süredir Batı ile yoğun temas hâlinde olan Afrika’nın Batılı ülkelerle ilişkisini açıklayan kavramlar kolonializm, neo-kolonializm ve emperyalizm kavramlarıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’yi Rusya’dan ayırmak! 18 Nisan 2018 | 164 Okunma ABD-Rusya gerginliğinde Türkiye’nin tavrı ne olmalı? 14 Nisan 2018 | 216 Okunma Suriye’den Üçüncü Dünya Savaşı çıkar mı? 11 Nisan 2018 | 236 Okunma Terör devleti ve ortakları 07 Nisan 2018 | 86 Okunma Türkiye-Rusya-İran zirvesi neden önemli? 04 Nisan 2018 | 145 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar