Teröre karşı yeni stratejinin dış ilişkilere muhtemel yansımaları

Ağustos 2016’da başlayan Fırat Kalkanı Harekâtı ile birlikte Türkiye’nin terörle mücadelesinde yeni bir aşamaya geçtiği biliniyor. Bu yeni dönemin temel özelliği, terörün yurt...

Ağustos 2016’da başlayan Fırat Kalkanı Harekâtı ile birlikte Türkiye’nin terörle mücadelesinde yeni bir aşamaya geçtiği biliniyor. Bu yeni dönemin temel özelliği, terörün yurt dışındaki tüm kaynaklarının kurutulması için gerekli olan bütün risklerin alınmasına dayanıyor.

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtları bu risklerin alındığının açık göstergesi oldular ve teröre karşı mücadelede büyük başarılar olarak kayda geçtiler.

Şimdi sırada Suriye’nin diğer bölgelerindeki PKK/YPG hedefleri ve Kuzey Irak var.

Bunların yanında, Avrupa’daki PKK varlığının tamamen ortadan kaldırılması ve örgütün finans kaynaklarının kurutulması Türkiye’nin terörle mücadele çerçevesindeki hedeflerinden bir diğerini oluşturuyor.

Bu hedeflere ulaşmak için Ankara’nın daha fazla risk alması gerekecek kuşkusuz. ABD, Irak, İran, Rusya ve Avrupa ülkeleriyle doğrudan karşı karşıya gelmemizi gerektirebilir terörle mücadelenin bundan sonraki adımları.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’yi Rusya’dan ayırmak! 18 Nisan 2018 | 164 Okunma ABD-Rusya gerginliğinde Türkiye’nin tavrı ne olmalı? 14 Nisan 2018 | 216 Okunma Suriye’den Üçüncü Dünya Savaşı çıkar mı? 11 Nisan 2018 | 236 Okunma Terör devleti ve ortakları 07 Nisan 2018 | 86 Okunma Türkiye-Rusya-İran zirvesi neden önemli? 04 Nisan 2018 | 145 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar