Rusya ve İran’ın PKK sorunu

Bir önceki yazıda Avrupa ve Amerika’nın PKK/YPG politikasının uluslararası terörizmle mücadele açısından nasıl sorun oluşturduğuna ve Türkiye ile bu ülkelerin arasının bozulmasında ne tür...

Bir önceki yazıda Avrupa ve Amerika’nın PKK/YPG politikasının uluslararası terörizmle mücadele açısından nasıl sorun oluşturduğuna ve Türkiye ile bu ülkelerin arasının bozulmasında ne tür etkileri olduğuna değinmiştik.

Rusya ve İran’ın PKK politikasının da aynı Batılı ülkeler gibi çok sorunlu olduğunu ifade etmek gerekir.

Onların PKK konusuna yaklaşımlarının da teröre karşı uluslararası dayanışma yerine çıkar eksenli olduğu görülüyor. Hatta Tahran açısından bakıldığında, PKK terörünün zaman zaman kendisini hedef aldığını ve nihai olarak hedefine ulaşmak için İran’ın toprak bütünlüğüne de kastedeceğini bile bile bu örgüte dolaylı destek veren bir politika izlemesi anlaşılması kolay bir tutum değil.

Amerikan yönetimi Suriye topraklarında geniş bir PKK/YPG bölgesi inşa ederken Tahran’ın bu gelişmeden aslında iki açıdan çok büyük rahatsızlık duyması gerekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’yi Rusya’dan ayırmak! 18 Nisan 2018 | 164 Okunma ABD-Rusya gerginliğinde Türkiye’nin tavrı ne olmalı? 14 Nisan 2018 | 216 Okunma Suriye’den Üçüncü Dünya Savaşı çıkar mı? 11 Nisan 2018 | 236 Okunma Terör devleti ve ortakları 07 Nisan 2018 | 86 Okunma Türkiye-Rusya-İran zirvesi neden önemli? 04 Nisan 2018 | 145 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar