Afrin Harekâtında Türkiye’yi bekleyen riskler

Sınırlarının ötesinde örgütlenen PKK’nın bu bölgelerden yaptığı saldırılarda çok sayıda vatandaşını kaybeden Türkiye, bu örgütün Suriye kolu YPG’ye karşı...

Sınırlarının ötesinde örgütlenen PKK’nın bu bölgelerden yaptığı saldırılarda çok sayıda vatandaşını kaybeden Türkiye, bu örgütün Suriye kolu YPG’ye karşı harekete geçmeye karar verdi. Aslında başarılı bir şekilde tamamlanan Fırat Kalkanı Harekâtı ile sınırın ötesinde YPG/PKK’ya müdahale başlamıştı.
Şimdi Türkiye’nin ikinci adımı atması gerekiyor.

YPG/PKK’nın ABD desteğiyle Suriye topraklarında kontrol ettiği bölgelerin temizlenmesi gerekiyor.

Suriye rejiminin ve ona destek veren Rusya ve İran’ın bu konuda adım atmaya niyetleri yok. ABD’nin oldubittilerini kabullenmiş görünüyorlar. Hatta YPG/PKK’nın Suriye’nin en büyük petrol sahalarını ele geçirmesine bile ses çıkarmadılar.

Bu örgütün Suriye topraklarında Irak’taki IKBY’ye benzer şekilde bir ordu kurup özerkleşmesi Ankara’nın kabul edebileceği bir durum değil. Zira Irak’taki söz konusu federe yapıyı PKK değil, siyasi partiler KDP ve KYB kurdular ve bu yapı meşruiyetini Irak Anayasasından alıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Türkiye’yi Rusya’dan ayırmak! 18 Nisan 2018 | 161 Okunma ABD-Rusya gerginliğinde Türkiye’nin tavrı ne olmalı? 14 Nisan 2018 | 210 Okunma Suriye’den Üçüncü Dünya Savaşı çıkar mı? 11 Nisan 2018 | 230 Okunma Terör devleti ve ortakları 07 Nisan 2018 | 86 Okunma Türkiye-Rusya-İran zirvesi neden önemli? 04 Nisan 2018 | 145 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar