Yok devenin nalı!

HANİ halk arasında şöyle bir deyim vardır, beklenenin üzerinde bir fiyat veya abartılı bir yorum olduğunda, haber verildiğinde; Yok devenin nalı! Ne kadar da güzel imiş. Şimdilerde bizim transfer dünyamızdan haberler...

HANİ halk arasında şöyle bir deyim vardır, beklenenin üzerinde bir fiyat veya abartılı bir yorum olduğunda, haber verildiğinde; Yok devenin nalı! Ne kadar da güzel imiş. Şimdilerde bizim transfer dünyamızdan haberler gelince daha iyi anlıyoruz bu deyimin kıymetini.

Açalım mı? Galatasaray, yani liseden bu yanan 500 yıllık mazisi olduğu söylenen, kulüp olarak da 1905 gibi 100 yılı çoktan geçmiş kulübümüz tutuyor OsmanlısporluNDaye’yi 9 milyon avro bonservis verip transfer ediyor. Ankara kulübünün bu futbolcuyu sadece 300 bin avroya almış olması başka bir şeydir. Bunu gündeme getirmeyin derim bizim spor medyasına... Ama o paraya alıp bu parayla sattığından dolayı da bu kulübe bir altın madalya takınız! Ancak Galatasaray’ın göğsündeki, “Büyük Kulüp” madalyasını da çekip alınız! Oyuncuya verilen ücret hakkı olabilir. Ben de bu futbolcuyu sezon içinde çok övdüğüm günler oldu. Tekniği iyi, topla rakibin üzerine gidişi etkili, vuruşları da öyle... Yaşı da henüz 25... Bunlara diyecek yok. Ama 9 milyon avro bonservis bedeli yorumlanamaz kadar büyük. Acaba diyorum, Galatasaray bu Ankara kulübüne üç milyon önerseydi ne cevap alırdı? Tabii ki onların fahiş isteğine karşılık. Yazık, ülke futbolu, kulüpleri işte böyle bitiriliyor.

Devam edelim... Negredo, Beşiktaş’a geldi. Bonservis olarak sadece 2, 5 milyon avro ödenmiş. Tamam yaşı otuzu geçmiş ama en azından golcü futbolcu. Tabii ki burada ne kadar atacağı belli değil... Kendisine de yıllık 4 milyon 250 bin avro ödenecekmiş. İşte bu fazla... Tam anlamıyla “devenin nalı...” Beşiktaş takımının şampiyon kadrosunda acaba kaç futbolcu bu parayı alabiliyor? Talisca kaça devam edecek? Oğuzhan, Quaresma, Babel ne kadar alıyorlar bir sezonda? Üstüne üstelik bildiğiniz gibi vergi de yok bu paranın içinde... O vergiyi de Beşiktaş, bütün kulüplerimizde olduğu gibi cepten ödeyecek... Söylenene göre Lens için de kulübüne 5 milyon avro bonservis ödenecekmiş. Anlaşma da olmuş bitmiş... Lens’e ne kadar mı? O daha ortada yok... Bu UEFA acaba bizim kulüplerle kafa mı buldu? Hani ne oldu, Türkçesi ile mali sportmenlik meselesi?

Transferin çılgını diye bilinen Fenerbahçe şu ana kadar bu mali centilmenlik kuralına uyan tek kulüp belki de büyükler içinde... Kjaer’in satılışına karşılık alınan yok henüz. Ama olacak deniliyor. Hele hele stopere illaki ihtiyaç var gibi... Ama Mehmet Topal, hatta İsmail de kullanılabilir o bölgede. Bu Aykut hocanın işi... Ama “devenin nalı” çizgisine henüz gelmedi Fenerbahçe..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Oynamak yetmiyor 22 Şubat 2019 | 234 Okunma Ljajic’e ne ceza var? 21 Şubat 2019 | 116 Okunma Koca G.Saray'a karşı Trezeguet! 18 Şubat 2019 | 260 Okunma Konuşmakla kazanılamıyor 17 Şubat 2019 | 98 Okunma Bu maç tekrar oynandı, yuh! 14 Şubat 2019 | 177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar