Güneş’ten büyük hata...

BİZİM futbolda olduğu kadar, başkalarında da “O takıma karşı şansımız tutmuyor” gibilerinden, şansın her ögede etkili olabildiği bir durum söz konusudur. Bu, Beşiktaş’ın şampiyon...

BİZİM futbolda olduğu kadar, başkalarında da “O takıma karşı şansımız tutmuyor” gibilerinden, şansın her ögede etkili olabildiği bir durum söz konusudur. Bu, Beşiktaş’ın şampiyon olduğu sezonlarda bile Kasımpaşa’ya deplasman oyunlarından hep puan kaybettiği biçimindedir. Bu son maçta da öyle oldu.

Beşiktaş, bu zor deplasman oyununa son maçtaki kadrosu ile çıktı. Bu bir doğru idi. Bunun yanı sıra Beşiktaş’ın yedek kulübesine bir baktığımızda yedek olarak Lens, Negredo, Medel, Adriano, Necip gibi çok üst düzey oyuncuları da görebiliyorduk. Daha Atiba yoktu ki, o rahatsızlanmıştı. Demek ki, Beşiktaş, Kasımpaşa’ya göre daha üst düzey bir kadroya sahipti. Buna karşılık bir kaç sezonluk önemli oyuncularına kaybetmiş Kasımpaşa, sessiz sedasız çok iyi transferler yapmıştı. Bu da teknik direktör ve yönetici marifeti idi.

Beşiktaş’ın 2-1’lik galibiyeti ile gidilen soyunma odasından dönüşte hiç bir değişiklik yoktu her iki takımda da... Bu, oyunun planlandığı gibi gitmesi anlamı taşıyordu. Yani fark açılmamıştı. Bu, her an oyunun skor tabelasında değişiklik yapabileceği anlamı da taşıyordu. Hava çok sıcaktı. Nem aşırı idi. Bu da her iki takımın dakikalar ilerledikçe tempo kaybedebileceği demekti. Bundan kim yararlı çıkabilirdi sizce? Tabii ki Beşiktaş... Zaten Şenol hocanın takımı ikinci yarı düdüğünden az sonra topa sahip idi. Devamlı top dolaştırılıyor, rakibin o topu kapması için de efor harcaması gerekiyordu ki, bu da Beşiktaş’ın avantajı demekti. Arada bir Oğuzhan’ın taşımaya çalıştığı Talisca’nın araları sızma hareketleri, Cenk’in dolaşması vardı. Balbel ve Querasma yavaş yavaş yorgunluk alametleri veriyorlardı. Ama her şeye rağmen pozisyon kısırlığı çekilse bile top hep Beşiktaş’ta idi.

Aaa o da ne? 74. dakikada Oğuzhan yerini Medel’e, Quaresma da Lens’e bırakıyordu. Yani Beşiktaş forması içinde hiç oynamamış oyunculara... Ve de çabuk oynama isteği olan, öne taşınmaya hevesli oyunculara... Bu şu demekti: “Ey Kasımpaşa, artık sana boş sahalar sunacağım, gel beni yen...” Nitekim ikinci yarıda o ana kadar kendi sahasında Beşiktaş’ı karşılamaya çalışan Kasımpaşa baktı ki rakibin blokları arasındaki bağlar yavaş yavaş gevşemeye başladı, oyuna gitti ve o kaza golünü buldu. Kaza çünkü Trezeguet’in vuruşu belki de Fabri’nin soldan auta gidecekti ama ceza alanı yayı üzerinde hareketlenen Kasımpaşalı’nın dizine çarpıp ters köşeden gol oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Oynamak yetmiyor 22 Şubat 2019 | 236 Okunma Ljajic’e ne ceza var? 21 Şubat 2019 | 119 Okunma Koca G.Saray'a karşı Trezeguet! 18 Şubat 2019 | 262 Okunma Konuşmakla kazanılamıyor 17 Şubat 2019 | 104 Okunma Bu maç tekrar oynandı, yuh! 14 Şubat 2019 | 179 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar