Fenerbahçe lokmayı yuttu!

UEFA Avrupa Ligi ön eleme turunda Fenerbahçe, deplasmanda Avusturya’nın “gençler takımı” Sturm Graz’ı şimdiden eledi dersek yeridir. Çünkü bu takım, sadece üzerine gelmeyen, oyunu...

UEFA Avrupa Ligi ön eleme turunda Fenerbahçe, deplasmanda Avusturya’nın “gençler takımı” Sturm Graz’ı şimdiden eledi dersek yeridir. Çünkü bu takım, sadece üzerine gelmeyen, oyunu sıkıştırmayan rakibin boş alanlarında pas yapabiliyor, oyun sıkıştığında da topu teslim edip boşa koşuyor. Buna karşılık daha ilk maçta turun anahtarını eline geçiren Fenerbahçe ne yaptı? Bir kaza golü ve bir de duran top golüyle Kadıköy’e kolaylık sağladı.
Şimdi artık temsilcimize bir beraberlik bile yeter. Daha da kötü senaryo olarak 1-0’lık yenilgi bile temsilcimize tur atlatır.

Şimdi maça dönelim... Aykut hoca, sakatlığından mıdır nedir bilinmez Mehmet Topal’ı yedek kulübesinde bırakmıştı. Ozan ve Sousa gibi iki hareketli elemanla Kjaer’den yoksun savunmasını daha bir garanti altına almak istemiş olabilir. İleri blokla bu ikilinin arasında ise Alper görev yaptı. Oyundan çıkana kadar devamlı bölge değiştirerek oynayan, her topa basmaya çalışan, kazandığı, aldığı her topu büyük bir yüzde ile olumlu kullanan Alper sanki maçın da adamı idi. Önde ise Nabil bir kenarda, Valbuena bir kenarda idiler. Ortada ise hayatında ilk defa bir Avrupa Kupası maçı oynamak zorunda kalan Ahmethan... Tabii ki Valbuena’nın bundan önceki Fransız takımlarında olduğu gibi alış veriş yapacak partneri bulunmadığından, hiç etkili olamadı. Nabil ise maçın başlarında göründü sonra da kayboldu gitti. Oysa Alper bunların hepsine, “Gelin oynayalım” dedi ama sanki ona sağır kaldılar. Genç Ahmethan ise bundan daha iyisi yapabilecek ne deneyime, ne de kaliteye sahip idi. Şaştığım odur ki, benim spor medyamın özellikle ekranları bu gencin alt yapıda oynadığı maç sayısı ile attığı gollerin sayısını bağırıp duruyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Oynamak yetmiyor 22 Şubat 2019 | 236 Okunma Ljajic’e ne ceza var? 21 Şubat 2019 | 119 Okunma Koca G.Saray'a karşı Trezeguet! 18 Şubat 2019 | 262 Okunma Konuşmakla kazanılamıyor 17 Şubat 2019 | 104 Okunma Bu maç tekrar oynandı, yuh! 14 Şubat 2019 | 179 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar