Fener ‘derbiyi’ kaybetti

F.Bahçe’nin puan cetvelinde yaşadığı kritik durumdan çıkabilmek için dün akşamki rakibi Akhisar’ı yenmesi sanki olmazsa olmazıydı. Ama hafızalarımızda da aynı Akhisar’ın geçen...

F.Bahçe’nin puan cetvelinde yaşadığı kritik durumdan çıkabilmek için dün akşamki rakibi Akhisar’ı yenmesi sanki olmazsa olmazıydı. Ama hafızalarımızda da aynı Akhisar’ın geçen sene F.Bahçe’yi iki defa ligde bir defa da kupada yendiğini unutmamalıydık. Öyle bir maçın başlama düdüğünü duyduk.
F.Bahçe maça bir yalancı kenar oyuncusu ve doğru olarak tek santrforla başlamıştı. Elif Elmas sol kenarda zaman zaman Ekici ile değişerek oynuyordu. İlk on dakikada bu F.Bahçe’nin bu tertibi topa daha olumlu bir şekilde sahip olma avantajını sunmuştu ama pozisyon işi sanki Ekici’nin şutlarına bırakılmıştı. Buna karşılık Akhisar ilk yarının son yarım saati diyelim bana göre dokuz kişilik takımıyla golü atan Bokila ve Onur’u çıkarırsanız orta alandaki top tekniği yüksek oyuncularıyla istediği gibi pas trafiği işletip gerçek manada günümüzde moda hâline gelmiş “topa sahip ol da nasıl olursan ol” kuralını sahaya yansıtabiliyordu. Ancak ne var ki Onur ve golü atan Bokila bu zenginliği skor tabelasında da aynı konuma getirmekten uzaktı.
İçeri gidilip de dönüldükten sonra F.Bahçe’nin değişiklik yapmadığını gördük ama yaptı da ne oldu diyeceksiniz, Topal’ı çıkarıp İsmail’i oyuna almasaydı bu Koeman’a af çıkarmak için düşünürdük. İlk yarıdaki 1-0’ın avantajıyla mı desek, yoksa F.Bahçe’nin savunma önlemlerini eksiltmeye başladığında tandeminin arıza vereceği gerçeğini kollama mı desek, Akhisar kendi yeri alanında daha çok kalıp derinliğe iş bitirmeyi aradı fakat yukarıda da değindiğim gibi golü atan santrfor Bokila ancak o kadarını yapabilmişti.
Sonra Akhisar’ın hocası, Onur ile Bokila’yı kenara alıp Regattin ve Manu’yla takımı 11 kişiye çıkarmayı becerdi. Zaten bu hamlesinin karşılığı olarak da bu ikisinden birer şık gol geldi.
Dün akşamki maçın teknik analizini böyle yaptıktan sonra yayıncı kuruluştan ekranlarımıza gelen Ali Koç’un soyunma odasına giriş haberi geldi.
Heee demek ki, F.Bahçe’nin yepyeni bir yönetime yepyeni bir büyük kulüp felsefesine kav...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Oynamak yetmiyor 22 Şubat 2019 | 234 Okunma Ljajic’e ne ceza var? 21 Şubat 2019 | 116 Okunma Koca G.Saray'a karşı Trezeguet! 18 Şubat 2019 | 260 Okunma Konuşmakla kazanılamıyor 17 Şubat 2019 | 98 Okunma Bu maç tekrar oynandı, yuh! 14 Şubat 2019 | 177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar