Favori de ne demek?

Futbol dünyası tabii ki Dünya Kupası ve diğer kıtaların kupalarında ciddi bir değişime uğramıştır. Son 20-25 yılın bu değişiminde kâğıt üzerinde büyük favori gibi...

Futbol dünyası tabii ki Dünya Kupası ve diğer kıtaların kupalarında ciddi bir değişime uğramıştır. Son 20-25 yılın bu değişiminde kâğıt üzerinde büyük favori gibi görünen takıma karşı her şeyden önce koca oyun boyunca bir dayanıklılık elde etmeniz gerekiyor. Yani fiziksel olarak rakibinizde ince narin işler yapabilenler olsa bile pas aralarını kapatıp kademelerde sıkışarak kımıldatmama üzerine başarılı olmanız gerekiyor. Kazandığınız veya ikram edilen toplarla da özellikle çabuk ve dikine çıkabilirseniz skor tabelasında olmadık görüntüleri bile sağlayabiliyorsunuz. 
Almanya, Meksika karşısında oyunun neredeyse yüzde 80’lik bölümünde tek kale görüntüsü veren takımdı. Ama Meksika çıkışlarda topları zamanında ve isabetli kullanabilse fi tarihinde Almanya’nın Brezilya’yı dağıttığı gibi maçı beşlik yapardı. 
H H H
Sonra en büyük favori diye gösterilen Brezilya’nın İsviçre maçına baktık. Orada da kurgu aynıydı. İsviçre iyi kapanıyor, özellikle Neymar’ın ‘one man şov’una karşı kademeli ve diri karşılamalar yapıyor ve de rakibin üzerine basabildiği kadar basmaya çalışıyordu. Coutinho’nun muhteşem şutuna İsviçre bir yüksek topta cevap vererek Dünya Kupası öncesi tahmin şampiyonasına oynayanların hepsini terse yatırdı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Oynamak yetmiyor 22 Şubat 2019 | 236 Okunma Ljajic’e ne ceza var? 21 Şubat 2019 | 119 Okunma Koca G.Saray'a karşı Trezeguet! 18 Şubat 2019 | 262 Okunma Konuşmakla kazanılamıyor 17 Şubat 2019 | 104 Okunma Bu maç tekrar oynandı, yuh! 14 Şubat 2019 | 179 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar