Basketbol artık Fenerbahçe’nin tekelinde...

Obradoviç’in takımı, yani Fenerbahçe, Euroligue’den sonra bizim Türkiye Şampiyonluğunu kazandı. Hem de seriler başladıktan bu yana, yani son maça kadar tek parti vermeden... Kutlarım... Ve de eklerim ki, bundan...

Obradoviç’in takımı, yani Fenerbahçe, Euroligue’den sonra bizim Türkiye Şampiyonluğunu kazandı. Hem de seriler başladıktan bu yana, yani son maça kadar tek parti vermeden... Kutlarım... Ve de eklerim ki, bundan böyle Türk basketbolunda sadece Fenerbahçe olacaktır. Yani, bundan böyle ligi hep Fenerbahçe kazanır. Euroligue için de yine Avrupa’nın bir numaralı favorisidir. Bu iddialarım tabii ki Obradoviç›ın görevi devam ettikçedir. Çünkü hal böyle olunca, takıma alınacak yeniler, takımdan gidecekler ciddi şekilde elekten geçirilecektir. Obradoviç yaş tahtaya basacak gibi görünmemektedir. Hatırlarsanız bir Kanadalı siyahi oyuncu alınmıştı yarı yolda, daha sezon bitmeden postalandı. Çünkü Obradoviç birçok denemesinde bu oyuncunun bu takıma yararlı olamayacağı kanaatine vardı. Önümüzdeki sezon için Melli bile alındı çoktan... NBA’ye gideceği söylenen Bogdanoviç’in de şimdilik kalmaktan yana olduğu söyleniyor... Bu arada Obradoviç’in kariyeri her hangi bir uygulamasına, düşüncesine hiç kimsenin müdahale şansı olamayacağından, iddiamın arkasında durmak da kolaydır.

Final mi? Hemen şunu ifade edeyim Beşiktaş’ın bu kadro ile finale kalması bile büyük başarıdır. Ancak ne var ki, son iki maçı kazanmışken kendi elleriyle Fenerbahçe’ye teslim etmesi de üzerinde fazlaca durulması gereken bu durumdur. Çünkü Beşiktaş’ın hocası aynı zamanda milli takımın da patronu olan Ufuk Sarıca’dır... Ufukta milli takımın önemli maçları görünmektedir. Akatlar›daki ilk maçın bitimine 6 saniye kala üç sayı önde olup, maçı uzatmaya götürülmesine izin vermek ve ardından da kaybetmek ciddi bir teknik adam hatasıdır. Fenerbahçe’yi kupaya uzandıran son maçta da sadece 2 dakika kala 14 sayı önde iken maçın uzatmaya taşınması da yine kenardaki sorumluların hatasıdır. Tamam Fenerbahçe›nin oyuncu profili Beşiktaş›ınkinin on kat daha kalitelisidir ama özellikle basketbol oyununda strateji tayininde de usta olmak gereklidir.

Özetlersek; Fenerbahçe, bir değer ölçüsü koyalım, bin puanlı ise Beşiktaş sadece 100 puanlı idi... Bu fark da zaten 4-0’la ortaya çıktı. Ve de devamla Fenerbahçe, bizim ligi bundan böyle kimseye bırakmaz. Bütçesi de rakiplerinden çok ama çok öndedir. Baksanıza Ergin Ataman bile çok sevdiği Galatasaray’ı bütçesi yüzünden bırakıverdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Oynamak yetmiyor 22 Şubat 2019 | 236 Okunma Ljajic’e ne ceza var? 21 Şubat 2019 | 119 Okunma Koca G.Saray'a karşı Trezeguet! 18 Şubat 2019 | 262 Okunma Konuşmakla kazanılamıyor 17 Şubat 2019 | 104 Okunma Bu maç tekrar oynandı, yuh! 14 Şubat 2019 | 179 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar