Trabzon farkı kaçırdı

Millî maç arasından sonra fikstüre oturmuş olan Trabzon-F.Bahçe maçı acaba nasıl bir futbol ve kimin üstünlüğüyle geçer muhasebesi yapılırken ev sahibinin tutukluluğu, ona karşılık...

Millî maç arasından sonra fikstüre oturmuş olan Trabzon-F.Bahçe maçı acaba nasıl bir futbol ve kimin üstünlüğüyle geçer muhasebesi yapılırken ev sahibinin tutukluluğu, ona karşılık anlı şanlı spor medyasının yorumcularının hemen göklere çıkardığı bir fos Hollandalı hocayla maçın skoruna etki edebileceği sanılıyordu.
Fakat F.Bahçe’nin bu maça da yine anlı şanlı spor yorumcularının övdüğü çift santrforla çıkması futbolla yakından ilgilenen bir kimsenin aklının köşesinden geçemezdi. Hani güya Frey, savunmasına da, orta sahasına da yardım ediyordu ya, ama öyle bir maç oynandı ki Onazi, Sosa ve Yusuf’tan kurulu Trabzon orta sahası herhalde genç takımıyla oynayacağı bir idman maçında bile bu kadar rahat etmemiştir. Pas alışverişleri, araya kaçışlar, bekleri oyuna davet ediş bunların hepsi Trabzon tarafına yazılan maç güzellikleri görüntüleriydi. F.Bahçe kalecisi Harun şayet kalesinde devleşmeseydi bu maçın skoru da iki takım arasındaki tarihi vaka olurdu.
Şayet Trabzonspor, kaçırdıkları ve Harun’un kurtardıklarının yanı sıra Rodallega yerine ayakta durabilen bir uç adamına sahip olsaydı, yukarıda bahsettiğim özellikleriyle daha farklı görüntüler verirdi. Tabii Hollandalı hocayı ciddi şekilde eleştirirken Ünal Karaman’ın da Rodallega’ya o kadar süre tahammül edişi ve oyuncu değişikliğini ilk olarak sol kanatta iyi işler yapan Nwankaeme’yi çıkarıp Ekuban’ı oyuna alışı da çok tuhaftı.
…Ve futbol bu dediğimiz oyunda Frey’in attığı golden sonra ikinci denemesinin de gol olması hâlinde kuralını işletmiş olacaktı.
Bu arada dostlarla maçı seyrederken penaltı noktasına topu taşıyan Rodallega’nın golü atamayacağını iddia etmiştim. Niye? Bir rahatsızlık geçirmiş oyuncunun sahaya dönüşünde böyle bir sorumluluk alması olacak şey miydi?
Sonuçta spor basınının ünlü otoriteleri olmak üzere ikinci Hollandalı hocanın da kandırıcı olduğu ortaya çıkmıştır! Pardon unutmadan yazayım; kendi millî takımında çok iyi bir maç oynadığı söylenip yazılan Esteban’ın y...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Oynamak yetmiyor 22 Şubat 2019 | 236 Okunma Ljajic’e ne ceza var? 21 Şubat 2019 | 119 Okunma Koca G.Saray'a karşı Trezeguet! 18 Şubat 2019 | 262 Okunma Konuşmakla kazanılamıyor 17 Şubat 2019 | 104 Okunma Bu maç tekrar oynandı, yuh! 14 Şubat 2019 | 179 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar