Antalya'daki tören

Antalya’daki ödül töreninde yaşananlar çok eski bir fıkrayı anımsattı bana.Boğa güreşinde matador iyi hareketler yaptıkça bütün seyirciler ayağa kalkıp “oleeey!” diye...

Antalya’daki ödül töreninde yaşananlar çok eski bir fıkrayı anımsattı bana.

Boğa güreşinde matador iyi hareketler yaptıkça bütün seyirciler ayağa kalkıp “oleeey!” diye bağırırlarken, tek bir seyirci boğanın üstün geldiği durumlarda ayağa kalkıp “oleey!” diyormuş. Kendisine şaşkın ve küçümser gibi bakanlara da, “Ben boğadan yanıyım” demiş.

Olabilir, neden birkaç seyirci de o zavallı boğayı tutmasın.

Bu gün düşünüyorum da güzel bir öykü… Adam, fizikteki rezonans olayı gibi aynı titreşime kendini kaptırmış çılgın kalabalığın dışında kalarak çok zor bir işi başarmış; adına boğa güreşi denen o vahşete, o linç havasına karşı doğru bir tepki göstermiş.

Tek kalmak her zaman yanılmak değildir.

Tamer Karadağlı ile ödül alan kadın sanatçı arasında yaşananlara sosyal medyadan bakınca, durum o boğa güreşine benzedi. Fizikteki rezonans olayı gibi özellikle de kadınlar aynı titreşimin ağına düştüler. Sosyal medyada bu hep oluyor zaten.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesayet vesayet dedikleri!.. 16 Nisan 2024 | 97 Okunma Güneş Her Şeyin Farkındaydı 02 Nisan 2024 | 329 Okunma Rıza Kayaalp ya da bir an, ahh o bir an!.. 05 Mart 2024 | 275 Okunma Öldürülen Türk Dil Kurumu üyeleri 20 Şubat 2024 | 576 Okunma Köy enstitülü bir çınar 23 Ocak 2024 | 243 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar