Geçersiz KHK’lar “kanun”laşırken

Gündemin birden Afrin operasyonuna kaydırıldığı bir ortamda iktidar, bir buçuk seneyi aşkındır devam eden OHAL sürecinde peş peşe çıkardığı, ama büyük çoğunu Meclise sevk etmeyip...

Gündemin birden Afrin operasyonuna kaydırıldığı bir ortamda iktidar, bir buçuk seneyi aşkındır devam eden OHAL sürecinde peş peşe çıkardığı, ama büyük çoğunu Meclise sevk etmeyip bundan da muhalefeti sorumlu tuttuğu KHK’ları nihayet TBMM Genel Kuruluna taşıdı.

Bunların, haddizatında sürelerinde görüşülüp onaylanmadıkları için hukuken geçersiz hale geldikleri ve yok hükmünde  oldukları kaydımızı bir kez daha düşerek devam edersek: 

Yasama süreçlerinde takip edilen prosedürlerin KHK’larda da uygulanması gerekirken, bunlar bu aşamada da terk edildi. 

İlgili komisyonlar atlanarak doğrudan Genel Kurula getirilen KHK’ları yasalaştırmak için sergilenen bu aculiyetin sebebi, şimdiye kadarki bunca geciktirmeyi “telafi” etme niyeti mi, yoksa işin içinde başka şeyler mi var?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.214 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 335 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 325 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar