Medrese-i Yusufiyede altı çizilen satırlar

Nur’a, hiç tahmin etmediğimiz ve beklemediğimiz şekilde uzatıldıkça uzatılan keyfî tutukluluğu esnasında gönderdiğimiz kitaplardan biri “Risale-i Nur’dan Hayat Prensipleri” idi.Kitabı okuduktan sonra...

Nur’a, hiç tahmin etmediğimiz ve beklemediğimiz şekilde uzatıldıkça uzatılan keyfî tutukluluğu esnasında gönderdiğimiz kitaplardan biri “Risale-i Nur’dan Hayat Prensipleri” idi.
Kitabı okuduktan sonra 27.7.17; 04:15 tarihli “Yorulduğumda, ağladığımda ve ailemi özlediğimde başımı Kur’an’a ve secdeye yaslıyorum. Çelik gibi bir metanet için tüm gücümle gayret ediyorum. Sekînelerinizi eksik etmeyin. Güzel günlerin duasıyla” notuyla ve altı çizilmiş satırlarla iade etti.

İşte o satırlardan bazıları:

“ ‘İman tevhidi, tevhid teslimi, teslim tevekkülü, tevekkül saadeti dareyni iktiza eder’ diyen ve hakikî imanı elde eden bir insanın kâinata meydan okuyup, imanının kuvvetine göre hadiselerin tazyikinden kurtulabileceğini vurgulayan Üstad Bediüzzaman, kabz-bast hallerinin intibah ehline geldiğini ve terakkîye vesile olduğunu söylüyor. (Kastamonu Lâhikası, s. 23)

“İnşirah Sûresinde dikkatimize sunulan ‘Her zorluğun beraberinde bir kolaylık vardır’ prensibini hiç hatırımızdan çıkarmayarak, zorlukları sabır, kolaylıkları şükürle karşılama olgunluğuna erişebilirsek, saadetin anahtarını elde ederiz.”

“İmtihanın bir kez daha şiddetlendiği günlerden geçerken, Üstadın bize ışık tutup yol gösteren ifadelerini tekrar tekrar okuyup hayatımıza yansıtmaya çalışalım:

‘Bu zamanda öyle dehşetli cereyanlar ve hayatı ve cihanı sarsacak hadiseler içinde hadsiz bir metanet ve itidal-i dem (soğukkanlılık) ve nihayetsiz bir fedakârlık taşımak gerektir.’ (Tarihçe-i Hayat, s. 481)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.214 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 335 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 325 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar