Bağlayıcı, ama öncelikli değil, öyle mi?

BAŞDENETÇİNİN AİHM YORUMU Kamu Başdenetçisi M. Nihat Ömeroğlu’nun Milliyet’te iki gün yayınlanan yazısının ilk bölümünde AYM’nin Mehmet Altan ve Şahin Alpay’a tahliye...

BAŞDENETÇİNİN AİHM YORUMU

Kamu Başdenetçisi M. Nihat Ömeroğlu’nun Milliyet’te iki gün yayınlanan yazısının ilk bölümünde AYM’nin Mehmet Altan ve Şahin Alpay’a tahliye kararını eleştirirken “AİHM içtihatları bağlayıcı olmakla birlikte, ülkemin, devletimin geleceğini ilgilendiren durumlarda bana kimse önceliğin AİHM içtihatlarında olduğunu söyleyemez” dediğini aktarmış ve eleştirmiştik (11.2.18).

Senelerce ağır ceza hâkimliği ve Yargıtay üyeliği yaptıktan sonra devletin işleyişini hukuk adına denetlemekle görevli çok önemli bir kurumun başına getirilen tecrübeli bir hukukçunun bu yaklaşımı, taşıdığı çelişkilerle çok büyük bir talihsizlik.

Hem AİHM içtihatlarının bağlayıcılığını kabul ve ikrar; hem de hemen peşinden bu kabul ve ikrarını iptal ediyor. Bu ne iş?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.214 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 335 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 325 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar