“AKP devrimi” de evlâtlarını yiyor

Demokrasi ve millî iradeyi sadece kendisine verilen oylarla tanımlayan ve muhalefeti “şer ittifakı” olarak tanımlayan anlayışın, erkene çekilmezse 2019’da yapılacak olan “başkanlık” seçiminde de...

Demokrasi ve millî iradeyi sadece kendisine verilen oylarla tanımlayan ve muhalefeti “şer ittifakı” olarak tanımlayan anlayışın, erkene çekilmezse 2019’da yapılacak olan “başkanlık” seçiminde de daha ısrarlı vurgularla sürdürüleceği şimdiden deklare edildi.
“Bize oy verecekler yerli ve millîdir, oy vermeyeceklerin ipi başka mahfillerin elindedir” söylemiyle bunun startı verildi.

Özellikle son yıllardaki bütün seçimlerde ve 16 Nisan referandum sürecinde iktidar cenahı hep bu mantığı sergiledi.

Tercihi “hayır” olanlar için “Teröristlerle aynı safta yer aldılar” ithamı seslendirildi.

“Ya bendensin ya düşmanımsın” anlamına gelen mesajlar ekseninde ayrıştırıcı ve kutup- laştırıcı bir siyaset takip edildi.

Bu siyaset “Yedi düvele karşı yeni bir istiklâl savaşı veriyoruz” gibi argümanlarla “güçlendirilme”ye çalışılırken, eleştirel duruşu ve muhalefeti “ihanet”le suçlamanın da altyapısı oluşturulmuş oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 337 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar