Hedefimiz

İttihad’ın ilk başyazısı (24.10.1967)Hayatiyetinize kasteden inkılaplardan ve zelzelelerden sonra İslam âlemi yeniden uyanmaya başladı. Onu öteden beri tehdit eden Garb materyalizmi ve Şimalden gelen imansızlık...

İttihad’ın ilk başyazısı (24.10.1967)
Hayatiyetinize kasteden inkılaplardan ve zelzelelerden sonra İslam âlemi yeniden uyanmaya başladı. Onu öteden beri tehdit eden Garb materyalizmi ve Şimalden gelen imansızlık hastalığı, her ne kadar bünyesinde derin rahneler açtı; on dört asırlık ağacı kurutmaya çalıştıysa, gayesinde muvaffak olamadı; içtimaî hayatın her sahasında iflâsını ilân eder bir duruma geldi.

Şimdi bütün Müslümanlarda bir kıpırdanış, bir canlanış ve yeniden oluş hali var. 

Artık ehl-i iman istikbali karanlık görmüyor; İslamı kendine en büyük gaye ve hedef olarak seçen hiçbir fert ye’se, ümitsizliğe düşmüyor. Biliyor ki istikbal İslamındır; ona ancak iman-Kur’an hakikatleri hâkim olacaktır.

Fert fert meydana gelen bu kendini bulma hali, kuvvetli bir ittihadla ancak mecrasını bulacak ve İslamın büyük inkılâbını yeniden, yepyeni bir tarzda tahakkuk ettirebilecektir. 

“Bu zamanda en büyük farz vazifesi ittihad-ı İslamdır.” Müslümanların, materyalizm ve her türlü dinsizlik cereyanlarının tasallutundan kurtulmaları, sahil-i selâmete ulaşmaları, ancak ittihadla mümkün olacaktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar