Dünyanın gözü hak ihlallerinde

Bugünün dünyasında artık insan haklarının “iç mesele” olarak görülmediği, bilinen bir gerçek.Gerçi hükümetler tarafından siyasî hesaplara ve konjonktüre bağlı olarak zaman zaman...

Bugünün dünyasında artık insan haklarının “iç mesele” olarak görülmediği, bilinen bir gerçek.
Gerçi hükümetler tarafından siyasî hesaplara ve konjonktüre bağlı olarak zaman zaman çifte standart uygulanıyorsa da, bu konuların uluslararası kamuoyunca yakından takip edilmekte olduğu, bir vâkıa.

ABD Dışişleri Bakanlığı her sene dünya ölçeğinde insan hakları uygulamalarını ve ihlâllerini rapor halinde yayınlıyor.

AB ise aynı takibi aday ülkelere yapıyor ve Türkiye için sadece izleme modunda!

Küresel boyutta faaliyet gösteren insan hakları izleme örgütleri de var. Bunlar ülkelerdeki uygulamaları gözlemleyip tesbitlerini raporlaştırıyor ve gerek hükümetlere, gerekse medyaya iletiyorlar.

Türkiye’de OHAL sürecindeki olumsuz gelişmeler de bu gözle mercek altında.

Ve içeride haksız ihraç, gözaltı ve tutuklamalarla iyice çığırından çıkarılan operasyonların yabancı ülke vatandaşı gazetecilere, insan hakları aktivistlerine ve konsolosluk çalışanlarına uzanması, uluslararası boyutta gerilimleri tetikliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 337 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar