AKP’nin seçim afişiydi: “OHAL kalktı, baskılar bitti!”

AKP’nin 7 Haziran seçiminde “Onlar konuşur, AK Parti yapar” sloganını kullandığı afişlerden birinde gayet mütebessim bir çehrenin yanında şu cümleler konulmuştu: “OHAL kalktı, baskılar...

AKP’nin 7 Haziran seçiminde “Onlar konuşur, AK Parti yapar” sloganını kullandığı afişlerden birinde gayet mütebessim bir çehrenin yanında şu cümleler konulmuştu: “OHAL kalktı, baskılar bitti, köyümde özgürce yaşıyorum.”
Burada sözü edilen OHAL, Güneydoğu’da 12 Eylül ürünü sıkıyönetimin yerini alan ve yıllardır süren olağanüstü haldi.

3 Kasım 2002 seçiminde birinci parti ve iktidar olan AKP bunu kaldırmış ve sonrasında bu kaldırma kararını seçim propagandasında övünerek kullanmıştı.

Aradan zaman geçti, 15 Temmuz oldu ve beş gün sonra ülkenin tamamında OHAL ilan edildi. O zaman bazı bakanların “Belki bir-bir buçuk ayda da kalkar” dediği OHAL 15 aydır devam ediyor.

Şimdi yapılacak son uzatmayla bu sürenin 18 aya tamamlanması gündemde.

Bu uzatma öncesinde, daha önce birkaç sefer OHAL’in kalkması gerektiğini söylemiş olan Ekonomi Bakanı, Adalet Bakanıyla ikili görüşmelerinde bir ara formül aradıklarını, Adalet ve İçişleri Bakanlıklarına bir yıl süreyle yasal düzenleme yetkisi verilebileceğini ifade etmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 339 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar