Bu zulümlerin hesabı sorulur

Geçen Mart ayının ilk günü sabaha karşı erkek polislerden oluşan bir terörle mücadele timinin evine yaptığı baskınla gözaltına alınmasının üçüncü günü...

Geçen Mart ayının ilk günü sabaha karşı erkek polislerden oluşan bir terörle mücadele timinin evine yaptığı baskınla gözaltına alınmasının üçüncü günü akşamında tutuklanan Nur, o günden bu yana süren 171 günlük tutsaklığının son haftalarında, cezaevindeki şartların giderek daha da zorlaştırılıp ağırlaştırılmakta olduğunu bildiriyor.
27 Nisan’da cezaevinde nikâh kıymak zorunda bırakıldığı eşiyle, anne babasıyla ve avukatıyla haftalık görüşmelerinden bize yansıyan bilgiler bu yönde.

Daha öncesinde, yasal hakkı olan Yeni Asya’nın kendisine ulaştırılması keyfî şekilde engellenmiş, ardından doğum gününde eşinin gönderdiği güle izin verilmemiş ve nihayet, okurlarımızın yazdığı mektuplar “Kayıtlarımızda böyle bir isim yok” gibi skandal bir cevapla kabul edilmeyip iade edilmişti. Bu sorumsuzluk ve keyfîlikler maalesef hâlâ devam ediyor.

Son dönemde, koğuştaki dört duştan sadece birinin çalışıyor olması, yemek kalitesinin düşmesi ve cezaevi personelinin iyice kabalaşması gibi şikâyetler aldık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yüreği yananlar 27 Mayıs 2018 | 2.216 Okunma Gençlere tavsiyelerimiz 13 Mayıs 2018 | 461 Okunma Gençlerle yeni ufuklara açılırken 06 Mayıs 2018 | 337 Okunma Hanımlardan Üstada: Evimiz medrese-i nuriye oluyor 29 Nisan 2018 | 327 Okunma Hüseyin Görmenoğlu 22 Nisan 2018 | 245 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar