Yazık, zarar etmeseler bari!

O meşhur söz genellikle Otto von Bismarck’a atfedilir fakat ısrarlı araştırmacılar şair John Godfrey Saxe’ın daha doğru adres olduğunu söylüyor: “Kanun yapımı (siyaset) ve sosis üretimi halkın...

O meşhur söz genellikle Otto von Bismarck’a atfedilir fakat ısrarlı araştırmacılar şair John Godfrey Saxe’ın daha doğru adres olduğunu söylüyor:

“Kanun yapımı (siyaset) ve sosis üretimi halkın gözü önünde yapılmamalıdır; ikisi de mide bulandırır...”

Siyaset sahnesindeki durumun mide değilse de kafa bulandırıcı olduğu konusunda sanırım çoğumuz hemfikirdir.

Sosis üretimini ise muhabirlik yıllarımda görmüştüm; “John Godfrey Saxe doğru konuşmuş millet, sessizce dağılalım” demekle yetineyim.

Hal böyleyken heves duyanı artar ama eksilmez siyasetin...

Kimi ideallerinin, kimi bir unvanın, kimi güce yakın durmanın, kimi de ballı börek/tatlı çörek hayallerinin peşinde koşarak gelir...


MASRAFI KURTARMIYOR
Ne zaman milletvekillerinin maaşlarından, eşsiz sağlık hizmetleri veya çifte emeklilik gibi avantajlarından bahsetsem muhakkak “Vallahi o iş bildiğin gibi değil, masrafı bile kurtarmıyor” telefonu gelir.

Harcamalarını duyunca, şikâyetlerini dinleyince hak verdiğim de oluyor tabii.

Bu sebepten “Tuttuğunuz altın olsun ey erenler, ey babayiğitler, ey gönlü geniş kahramanlar!” makamından okuyalım yazının bundan sonrasını.

Erken seçimin “Hızlı (Speedy) Gonzales” gibi gündeme dalmasının ardından siyasi partiler “aday olmak isteyen adayların” yatırmaları gereken ücretleri açıklamaya başladı.

24 Haziran’da 600 vekil seçilecek. Toplam kaç kişinin aday adayı olacağını kestirmek mümkün değil fakat partilerin kasalarının epeyce düzeleceğini söyleyebiliriz.


PAMUK ELLER CEBE
En cep yakanı yine CHP... Aday adayı olmak için 10 bin TL, dosya ücreti olarak da 1000 TL ödemek gerekecek. 2015 seçimlerinde 7 bin 500 TL idi başvuru ücreti...

Okuduğum haberlerde rastlayamadım ama kadınlar, engelli vatandaşlar ve gençlerden bu ücretin ü&cced...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Menzil dışına çıkış 05 Aralık 2021 | 89 Okunma Einstein, Salâh Birsel, mutluluk filan 02 Aralık 2021 | 209 Okunma Aslan kükresin biz sevinelim 26 Kasım 2021 | 115 Okunma Adele’e tebrik ve sitem 23 Kasım 2021 | 97 Okunma Büyük kazanç / ağır hasar 22 Kasım 2021 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar