Yaşasın bilim dünyamız, yaşasın demokrasimiz

SORUYU basitleştirerek sorarsak bir insan (bu durumda 200 kişi) aynı anda hem Datça’da hem de Şanlıurfa’da bulunabilir mi? Soru, sadeleştirilmiş haliyle kafaları karıştırabilir; bu sebepten, biraz...

SORUYU basitleştirerek sorarsak bir insan (bu durumda 200 kişi) aynı anda hem Datça’da hem de Şanlıurfa’da bulunabilir mi?

Soru, sadeleştirilmiş haliyle kafaları karıştırabilir; bu sebepten, biraz açalım...

Muğla’nın Datça ilçesinde mevsimlik işçi olarak bulunan 200 kişinin, halkoylamasında memleketleri Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesine bağlı Gölcük’te oy kullandıkları ortaya çıktı iddialara göre.

HDP Datça İlçe Başkanı avukat Günfer Karadeniz, Yüksek Seçim Kurulu’na iletilmesi talebiyle Datça İlçe Seçim Kurulu’na sunduğu itiraz dilekçesinde durumu şöyle özetledi:

“Ekli listede isimleri belirtilen ve Datça’da inşaat işçisi olarak çalışan 80 kişi, burada yaşadıklarını ve seçmen kütüklerinin bulunduğu Hilvan İlçesi Gölcük Köyü’nde kurulan sandıklarda kendi adlarına oy kullanıldığını, bu sayının toplam 200 kişi olduğunu, seçmen kartlarının adreslerinin bulunduğu bu köye geldiğini, köyde tüm oyların kullanılmış olduğunu öğrendiklerini beyan etmişler ve itiraz etmemiz için tarafımıza başvurmuşlardır... Adı geçen köydeki sandık sonuçlarının incelenerek, iddiamız çerçevesinde burada yapılan seçimin iptaline karar verilmesini arz ederiz.”


TELEPORTASYON BİZİM İŞİMİZ
Sayıları milyonlarla ifade edilen ve sorunları say say bitmeyecek olan mevsimlik işçilerin, özellikle de çocukların problemleri ayrı bir büyük dramdır ama bugünlük konumuz bu değil.

Sayın Günfer Karadeniz de üstüne alınmasın ancak bu itiraz biraz vizyon eksikliği, memleket insanının potansiyeline güvenmemek ve mesela hiç Uzay Yolu izlememekle açıklanabilir.

Müjdeli haberi ben vereyim ülkemize ve bilim dünyasına!

Bence Uzay Yolu dizisinde mürettebatın “Işınla beni Sıkoti!” diyerek kitlelere tanıttığı ışınlanma veya “teleportasyon” hadisesi gerçek olmuştur.

Sevinin küçükler, övünün büyükler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Menzil dışına çıkış 05 Aralık 2021 | 92 Okunma Einstein, Salâh Birsel, mutluluk filan 02 Aralık 2021 | 210 Okunma Aslan kükresin biz sevinelim 26 Kasım 2021 | 119 Okunma Adele’e tebrik ve sitem 23 Kasım 2021 | 98 Okunma Büyük kazanç / ağır hasar 22 Kasım 2021 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar