Süper nesil yükleniyor hazır mısın?

MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nın yeni müfredat hazırlıklarına başlaması “Atatürk sosyal bilimler derslerinden kaldırılıyor” ve “Evrim Teorisi müfredattan...

MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nın yeni müfredat hazırlıklarına başlaması “Atatürk sosyal bilimler derslerinden kaldırılıyor” ve “Evrim Teorisi müfredattan çıkarılıyor” hattında tartışılmıştı.

Ocak ayında MEB tarafından açılan web sitesinde askıya çıkarılan taslağa 28 günde 175 bin 342 yorum yapılmıştı.

Bu yorumların, tartışmaların, karşı çıkışların ve alkışların ne derece etkili olduğunu bu hafta içinde öğreneceğiz Cumhuriyet’ten Ozan Çepni’nin haberine göre.

BU HAFTA GELİYOR

Çepni’nin “Evrim yok, Atatürk daha az” başlığıyla yayınlanan haberinden aktaralım son durumu:

“2017-2018 eğitim döneminde 1, 5 ve 9 sınıf öğrencilerine okutulmaya başlanacak müfredatın bu hafta içinde açıklanacağı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, ‘Atatürkçülük’ kavramını sosyal bilimler derslerinin müfredatından tamamen çıkaran, Atatürk’ün işlenişinin kapsamını daraltan, Biyoloji ders programından Darwin’in Evrim Teorisi’ni çıkaran ve birçok seçmeli derste ‘cihat’ kavramını anlatmaya hazırlanan MEB, gelen binlerce eleştirinin ardından bazı konularda değişikliğe gitti.

Bakanlık ayrıca son şeklini almış müfredat ile birlikte aylardır bekletilen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi müfredat taslağını da değerlendirmeye sunacak...”

Bilgisayar terminolojisine abanarak ifade etmek gerekirse “Süper nesil yükleniyor” yani sevgili okur.

Müfredatta ülkenin kurtarıcısı ve Evrim Teorisi’ne yapılan bu müdahalelerin ardından eminim dünyadaki en ileri eğitim sistemine kavuşacağız.

IŞIN ATAĞINA DİKKAT!


En ileri, en özgürlükçü...

Çok demokrat, pek bilimsel...

Analiz yeteneğini zırh gibi kuşanmış, dünyadaki akranlarına tur bindirmiş...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Menzil dışına çıkış 05 Aralık 2021 | 92 Okunma Einstein, Salâh Birsel, mutluluk filan 02 Aralık 2021 | 210 Okunma Aslan kükresin biz sevinelim 26 Kasım 2021 | 119 Okunma Adele’e tebrik ve sitem 23 Kasım 2021 | 98 Okunma Büyük kazanç / ağır hasar 22 Kasım 2021 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar