Sonsuza kadar genç

HALİT Akçatepe’nin ‘Hababam Sınıfı’nda rol aldığında aslında 37 yaşında, iki çocuk babası bir aile reisi olduğunu öğrendiğimde yaşım bu şoku kaldıracak kadar...

HALİT Akçatepe’nin ‘Hababam Sınıfı’nda rol aldığında aslında 37 yaşında, iki çocuk babası bir aile reisi olduğunu öğrendiğimde yaşım bu şoku kaldıracak kadar ilerlemişti neyse ki!
Fakat çok şaşırmış hatta daha sonra kontrol etmiştim bu bilgiyi.
37 yaşında, deneyimli, setlerde ve tiyatro sahnesinde doğmuş, büyümüş bir oyuncunun zerrece sırıtmadan liseli bir genci canlandırması karşısında ilk madalya elbette kendisine verilir.
LİSEDEN ARKADAŞIMDIR
Fiziğinin sağladığı “sonsuz gençlik” avantajının ötesine geçiyordu rolünde Akçatepe.
Her seyreden kişinin okul bahçesinde elini omzuna atıp konuştuğu yakın, sempatik, neşeli okul arkadaşını gördüğü bir performans koyuyordu ortaya.
Elbette Ertem Eğilmez’in olağanüstü “kadro” yeteneği, sıcacık sinema dilinin, dehasının etkisi vardı bütün oyuncuların parlamasında.
Ama çift dikiş gitmesiyle malum Hababam’da bile sırıtması gereken o yaştaki bir oyuncunun liseliyi yaşama ve yansıtma becerisi inanılmazdı.
DAMARDAN ALAYLI
Annesi Leman Hanım ve babası Sıtkı Akçatepe tanınmış oyunculardır; 5 yaşında kendisini sinema setinde oyuncu olarak bulur, 15 yaşına gelene kadar 40 filmde oynar. Mektepli değil tam bir alaylıdır.
Oyuncu olmak için evden kaçmış olan babası aslında istememiş oyuncu olmasını ama “olaylar öyle gelişmiş” işte...
Halit Akçatepe’nin avantajı olarak andığı “sonsuz gençlik, sonsuz masumiyet” ifadesiyle hatırlanan fiziği “boydan kaybedince” jönlük hayal olmuş.

Ama o büyük yeteneğiyle yanlarında “mütemmim cüz” olarak belirdiği jönleri parlatırken kendi ışığını saçan bir yıldıza dönüşmüş işte.
BİR AKRABA GİBİ
Severek yaptığı işi sayesinde kuşağının bütün harika isimleri gibi büyük kazançlar elde edememiş, kıt kanaat yaşamış, dara düşmese de yeteneğinin sağlaması gereken maddi imkânlardan uzak yaşamış.
Ancak toplum pek az kişiye nasip olan (Hababam’da çok vardır) bir bağlılık üretmiş, sonsuz bir saygı ve sevgiyle kucaklamıştır Akçatepe’yi de.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Menzil dışına çıkış 05 Aralık 2021 | 92 Okunma Einstein, Salâh Birsel, mutluluk filan 02 Aralık 2021 | 210 Okunma Aslan kükresin biz sevinelim 26 Kasım 2021 | 119 Okunma Adele’e tebrik ve sitem 23 Kasım 2021 | 98 Okunma Büyük kazanç / ağır hasar 22 Kasım 2021 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar