Reklamları izlediniz şimdi acı gerçekler

REKLAM filmlerinde markayı temsil eden oyuncu ne kadar sevimlidir, cana yakındır, eğlencelidir, sevgi yumağı, saygı topağıdır.Ağaçta kalan sevimli hayvanın kurtarıcısı, bayramda yalnız kalan...

REKLAM filmlerinde markayı temsil eden oyuncu ne kadar sevimlidir, cana yakındır, eğlencelidir, sevgi yumağı, saygı topağıdır.
Ağaçta kalan sevimli hayvanın kurtarıcısı, bayramda yalnız kalan yaşlıların umudu, milli günlerde şanlı bayrağın gururlu taşıyıcısıdır.

Güven verir, zorlukları aşmaya yardım eder.

Dost elini uzatan da sevgi çiçeklerini derleyip buket yapıp sunan da odur.

Yakışıklıdır, güzeldir, pırıl pırıldır tanıttığı ürün, marka, şirket kadar.

“Başın sıkıştığında beni ara” der, “Hallederiz” der, “Yeter ki işin görülsün, biz mal değil sevgi pazarlıyoruz abiler, ablalar, sevimli yavrular” der...

Elbette öyle olacaktır, normaldir, oyunun kuralı budur.

“Aslında derdimiz sana bu ürünü satmak abicim. Sana şunu satacağız, bunun için uğraşıyoruz burada. Paran var mı sen ondan bahset; yoksa bekleme yapma, uza...”diyecek hali yoktur.

Reklamlar bitip esas program, “gerçek hayat” başladığında ise işler değişebilir.

Mesela 2012’de Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde şehit düşen uzman çavuş MehmetÇiftçi’nin ailesinin GSM operatörüyle yaşadıkları hiç de reklamlardaki gibi sempatik, sevecen, anlayışlı, sevgi dolu, hamaset sosuna bandırılmış sentetik hislenmeli türden değildir.

Mehmet Çiftçi, teröristlerin yola yerleştirdikleri düzeneği patlatmaları neticesinde şehit düştü, Zap Suyu’nda bir hafta sonra bulundu cansız bedeni.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Menzil dışına çıkış 05 Aralık 2021 | 92 Okunma Einstein, Salâh Birsel, mutluluk filan 02 Aralık 2021 | 210 Okunma Aslan kükresin biz sevinelim 26 Kasım 2021 | 119 Okunma Adele’e tebrik ve sitem 23 Kasım 2021 | 98 Okunma Büyük kazanç / ağır hasar 22 Kasım 2021 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar