Polis polisi dolandırır mı?

HABER neresinden baksanız acayip de, güler misiniz ağlar mısınız orası size kalmış...Sabah gazetesinden Dilek Yaman’ın haberine göre, olaylar İstanbul Sultangazi’de Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Grup...

HABER neresinden baksanız acayip de, güler misiniz ağlar mısınız orası size kalmış...
Sabah gazetesinden Dilek Yaman’ın haberine göre, olaylar İstanbul Sultangazi’de Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Grup Amirliği’ne bağlı iki polisin bir “operasyon haberi üfürmesi” ile başlıyor.
Nasıl bir haber üfürüyor Ali B. ve Abdülkadir E. isimli polis memurları?
Şöyle...

RÜŞVET, YAĞMA VESAİRE

“MİT bir operasyon hazırlığında... Operasyonda rüşvet, irtikap, yağma ve fuhuş gibi hadiselere bulaşmış 200 polis gözaltına alınacak...”
Vay, vay, vay ve dahi oy, oy, oy!
Önce “iyi” haberi vereyim, yok böyle bir operasyon.
Fakat olayın derinine indikçe başka hiçbir iyi yan bulamayacağımızı da üzülerek belirteyim.
İki polis memurunun yanlarına MİT görevlisi olarak tanıttıkları Mustafa A. isimli arkadaşlarını da katarak üfürdükleri bu haber aslında bir dolandırıcılık girişimi.
Yani, haberin okuyucuya servis edilirken kullanılan başlığında belirtildiği üzere “Polis polisi dolandırdı” diyebiliriz.
Pardon, bir iyi haber daha var; dolandırıcılık tam olarak başarıya ulaşamamış.
Biz yine habere dönelim...

100 BİN TL’YE KAPATIRIZ

Dolandırıcı polisler bu üfürme operasyonu yine Sultangazi’de görevli olan M.K. ve R.G. isimli memurlara anlatarak kuruyor tezgâhı.
Diyorlar ki, “Böyleyken böyle... Sizin de adınız geçiyor, habarınız ola!..”
Habere göre telaşlanan M.K. ve R.G. “Ne yapacağız peki? Ne yapabiliriz?” diye sorduklarında üfürücüler “100 bin TL hazırlayın adam başı; MİT’teki arkadaş sizi gözaltı listesinden çıkartır” diyorlar.
Al takke ver külah 100 bin TL, 50 bin TL’ye indiriliyor sonra...
Bu arada konu Asayiş Şube Müdürlüğü’ne intikal ediliyor, seri numarası alınmış paralarla birlikte bir kafede buluşma ayarlanıyor, vaziyet kameralarla kayıt altına alınıyor, polis dolandırmaya kalkan polisler yakalanıyor...

MUTLU SON MU DEMELİYİZ?

Mutlu son diyebiliriz, bence de mutlu son sayılır; dolandırıcı polisler yakalanmış, dolandırılmak üzere olan polisler kurtarılmış.
Fakat “Mutlu son” diyerek kapatılamayacak yönleri de var işin elbette.
Birincisi, işi dolandırıcı enselemek olan memurların dolandırıcılığa soyunmaları hazindir...
Geçmişte de dolandırıcılık, sahtekârlık yapan, yankesicilik çetelerine yardım ve yataklık yapan memurlar gördük ama emniyet teşkilatına özgü bir durum değil bu, her meslekte yanlış yola sapanlar çıkar...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Menzil dışına çıkış 05 Aralık 2021 | 97 Okunma Einstein, Salâh Birsel, mutluluk filan 02 Aralık 2021 | 212 Okunma Aslan kükresin biz sevinelim 26 Kasım 2021 | 123 Okunma Adele’e tebrik ve sitem 23 Kasım 2021 | 98 Okunma Büyük kazanç / ağır hasar 22 Kasım 2021 | 199 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar