Plaket de verseydik istismarcıya

Diyarbakır’da 16 yaşındaki öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan öğretmen “iyi hal” indiriminden yararlandı. Tacizci öğretmeni biraz tanıyalım önce...Arkadaşımız...

Diyarbakır’da 16 yaşındaki öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan öğretmen “iyi hal” indiriminden yararlandı.

Tacizci öğretmeni biraz tanıyalım önce...

Arkadaşımız Felat Bozarlsan ve Burak Emek’in haberleri sayesinde tanımıştık öğretmen A.B.’yi...

2000 yılında DGM’de yargılanmış, “Hizbullah terör örgütüne üye olmaktan” hüküm giymiş, 4 yıl cezaevinde yattıktan sonra tahliye edilmişti.

Ama belli ki Hizbullah sevdası bitmemiş.

Bozarslan’ın haberi sayesinde sosyal medya hesaplarında evinde örgüt bayrağı astığını, küçük oğluna örgüt lideri Nasrallah’ın adını verdiğini, IŞİD övgüsü yaptığını, firari Hizbullah lideri Edip Gümüş’ten “Muhterem ağabeyimiz” diye bahsettiğini de öğrenmiştik.

Adama tacizci, terör örgütü destekleyicisi diyebiliriz ama ne olduğunu hiç saklamamış; bir yerde “takdir edeceksek”(!) hah, işte burada edebiliriz!..

Terör davasında hüküm giymiş biri nasıl öğretmen olmuş orasını bilemiyoruz...

Ama Diyarbakır’da 16 yaşındaki A.D.’yi taciz ettiğinde imam hatip lisesinde coğrafya öğretiyormuş işte...

A.D.’nin durumu ailesine anlatması ve ailenin durumu yetkililere bildirmesi “tehlikesi” karşısında oturup kızın babasına yolladığı mesajları hatırlayan çıkabilir.

“Bir hata işledim. Suçun Allah’ın şeriatı doğrultusunda mahkeme edilmesi gerekir. Allah ve şeriatına iman ettiğini söyleyen biri olarak, davayı şeriata taşımak yerine Allah’ın yasakladığı tağuta ve tağutun hükmüne havale ettin...”

Evli ve 3 çocuk babası coğrafya öğretmeni “Mahkemeye değil, imama gidelim” dese de kızın ailesi mahkemenin yolunu tutmuştu neticede...

Tutuksuz yargılandı, hatta başka bir okula tayin edilerek öğretmenlik bile yaptı.

A.D.’nin avukatı “2 veya 3...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Menzil dışına çıkış 05 Aralık 2021 | 92 Okunma Einstein, Salâh Birsel, mutluluk filan 02 Aralık 2021 | 210 Okunma Aslan kükresin biz sevinelim 26 Kasım 2021 | 119 Okunma Adele’e tebrik ve sitem 23 Kasım 2021 | 98 Okunma Büyük kazanç / ağır hasar 22 Kasım 2021 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar