Patlama düzenekli zihniyet

TÜRKİYE'nin tercihleri patladı Suruç'ta. Tercihleri gencecik 30 masumun canını aldı, 70'ten fazlasının yaralanmasına yol açtı. Fünyeyi çeken elin kim olduğu, kimlerden olduğu yazıyı...

TÜRKİYE'nin tercihleri patladı Suruç'ta.

Tercihleri gencecik 30 masumun canını aldı, 70'ten fazlasının yaralanmasına yol açtı.

Fünyeyi çeken elin kim olduğu, kimlerden olduğu yazıyı yetiştirdiğim saatlerde henüz netlik kazanmamıştı.

Ama parmak izi dikkatli incelenirse orada bir zihniyet ve o zihniyetin tercihleri net olarak görülebilir.

Gazetecilerin "Bazı Tel Abyadlılar Akçakale'de IŞİD'liler bulunduğunu ve can güvenlikleri olmadığını söylüyor.

Bu iddiaya ilişkin bir açıklama yapar mısınız?" gibi sorularına "Alın bunları, alın" diye cevap veren Şanlıurfa Valisi zihniyeti değil bu elbette!

Veya 19 Haziran'da, ileride ibret vesikası olarak anılacak "PYD, DAEŞ'ten daha tehlikeli" manşetiyle çıkan Sabah gazetesi zihniyetiyle de alakası yok!

Hele hele, "Aslında IŞİD terör örgütü değil; heyecanlı, isyankâr gençler bunlar" diye ananların zihniyetiyle hiç alakası yok ki; zaten böyle diyen böyyüklerimiz daha sonra "DAEŞ teröristtir!" demeçleri demeçlemişlerdir!

*

Neo-Osmanlı hayalciliğiyle Ortadoğu'ya "Bakın şimdi size abilik yapmaya karar verdim, ne güzel haber ama di mi?" nutukları çekmek tabii havalı.

Ama 'Ortadoğu oyunu'na, öyle elini uzatıp geri çekemiyorsun; eli, kolu tüm bedeni ateşe atıyorsun.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Menzil dışına çıkış 05 Aralık 2021 | 94 Okunma Einstein, Salâh Birsel, mutluluk filan 02 Aralık 2021 | 211 Okunma Aslan kükresin biz sevinelim 26 Kasım 2021 | 121 Okunma Adele’e tebrik ve sitem 23 Kasım 2021 | 98 Okunma Büyük kazanç / ağır hasar 22 Kasım 2021 | 197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar