Marslılar olmasa depremde rahattık

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Şehircilik Şûrası’nda yaptığı konuşma “Şok! Şok! Şok!” tadında, “Bakandan kritik uyarı”, “Özhaseki’den...

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Şehircilik Şûrası’nda yaptığı konuşma “Şok! Şok! Şok!” tadında, “Bakandan kritik uyarı”, “Özhaseki’den flaş açıklama” gibi başlıklarla duyuruldu.
Ne diyordu Mehmet Özhaseki?

Şunu diyordu: “İstanbul özelinde tüm bilim adamları 2030 yılına kadar bir depremin olabileceğini söylüyor. Bu depremin de 7 şiddetinde olabileceği öngörülüyor. Kentsel dönüşüm burada devreye girmeli ve bunu bir fırsata çevirmeliyiz.”

Hakikaten kritik bir uyarı ama ‘ani bir gelişme’ var mı pek emin değilim. Orası biraz karışık...

Kaldı ki internet üzerindeki arama motorlarına “Özhaseki deprem uyarısı” yazdığınızda 85 binden fazla sonuç elde ediyorsunuz.


ÇOK KRİTİK BE ABİ
Geçen kasım, ocak, şubat, mart aylarında da hemen hemen aynı cümlelerle, aynı verilerle, bu açıklamayı yapmıştı, 1-2 tanesine denk gelmiştim ve tabii o açıklamalar da “Flaş! Şok! Çok kritik be abi, bildiğin gibi değil” başlıklarıyla verilmişti.

Elmaları ve armutları ayırarak devam edelim.

Bilim insanları İstanbul için bir deprem uyarısı yapıyor mu?

Yıllardır yapıyor.

Bu deprem olağanüstü şekilde şanslı olmaz isek İstanbul’a (ve çevresine) büyük zarar verecek mi?

Acı ama gerçek. Verecek.

Peki önlem alınıyor mu?

Orada biraz duruyoruz işte...

Afet durumunda toplanma alanı olarak belirlenmiş parklara, bahçelere bile bina dikilen bir şehir İstanbul.


RANTSAL DÖNÜŞÜM
“Kentsel dönüşüm” adı altında “rantsal dönüşüme” uygun semtler dışında pek bir yere dokunulmayan, inşaat sektörüne can suyu olmaktan öte faydasını görmediğimiz uygulamalar var sadece.

Ama bu yaklaşan felaketin sorumlusu, suçlusu bizler değiliz.

Bence Marslılar sorumludur...

Çünkü biliyorsunuz İstanbul’u yıllardır Marslılar yönetmekte.

Önlem almak istediğimizde intergalaktik algı operasyonları yaparak, suni tartışmaları kaşıyarak gündemimizi değiştirmekteler.

Pis Marslılar olmasaydı, Marmara depreminden sonra geçen 18 yıl içinde yetişen kuşaklara doğru düzgün deprem eğitimi vermiş olurduk.

Alçak Marslılar gelişen Türkiye’nin yoluna taş koymasalardı, geçen 18 yıl içinde planlarımızı yapıp okullarımızı, hastanelerimizi güçlendirebilirdik.


KÖR OLASI MARSLILAR
Kör olası Marslılar aşkımızı süpürmemiş olsalardı 7’ye değil, 9’a dayanıklı konutlarımızda oturuyor olurduk.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Menzil dışına çıkış 05 Aralık 2021 | 92 Okunma Einstein, Salâh Birsel, mutluluk filan 02 Aralık 2021 | 210 Okunma Aslan kükresin biz sevinelim 26 Kasım 2021 | 119 Okunma Adele’e tebrik ve sitem 23 Kasım 2021 | 98 Okunma Büyük kazanç / ağır hasar 22 Kasım 2021 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar