Kullanışlı sahaf kılavuzu

UZUN bayram tatilini benim gibi İstanbul'da idrak edecek olanlara, hoşlarına gideceğini düşündüğüm bir önerim var. 9'uncu Beyoğlu Sahaf Festivali geçtiğimiz günlerde Tepebaşı'nda başladı, 11 Ekim'e...

UZUN bayram tatilini benim gibi İstanbul'da idrak edecek olanlara, hoşlarına gideceğini düşündüğüm bir önerim var.

9'uncu Beyoğlu Sahaf Festivali geçtiğimiz günlerde Tepebaşı'nda başladı, 11 Ekim'e kadar da açık olacak ama bu tatil tam bir fırsattır.
Festivale ve sahaf arkadaşlara fazla uzak olmayan bir kitapsever olarak, belki işe yarar umuduyla birtakım tüyolar paylaşabilirim sizinle.

*

ISINMA TURU MÜHİM: Biraz alışveriş dergisi sloganı gibi olacak fakat iki ısınma turu atmadan karar vermeyin.
İlk turda aklınızda kalanlara ikinci turda daha detaylı bakın, başka tezgâhta benzerini/aynısını gördüyseniz fiyat ve kondisyon karşılaştırması yapın, son fiyatı öğrenin ve aklınıza yatarsa üçüncü turda alın.
BÜTÇE İŞLERİ: İlk tavsiyem sahaf turuna çıkmadan önce bir bütçe belirlemeniz olacaktır. Ben asla başaramam, hatta bu tavsiyeyi koluma dövme yaptırmak istiyorum ama belki siz becerirsiniz.
Çok aradığınız, onsuz yapamayacağınızı düşündüğünüz bir kitap, dergi, plak, afiş vb için esnetme payınız olsun ama onu aldıysanız elinizdeki diğer hadiseleri sessizce yerlerine bırakın ve olay yerinden sessizce uzaklaşın.
PAZARLIK VAR ISRAR YOK: Sahaf arkadaşların önemli bir bölümü makul bir diyalog eşliğinde "kapakta, kapak içinde" yazan fiyatı kırmaya açıktır, yani pazarlık yapabilirsiniz.
Ama bazıları da samimi olarak en uygun fiyatı yazmıştır ve prensip olarak indirim yapmaz. Sonra bu iyi kalpli ve gerçekten indirim yapmış sahaflara "huysuz" diyorsunuz, ayıp ediyorsunuz! Pazarlıkta teklif var, ısrar yok diyelim özetle...
NE ALABİLİRSİNİZ: Çok düşük bir bütçeyle "Ne alırsan..." tezgâhlarından iyi bir kütüphane için temel oluşturabilirsiniz.
Dikkatli bir tarama neticesinde 1 TL tezgâhından neler çıktığına inanamazsınız.
Bütçesi daha geniş olanlar için sınır yok. İlk baskılar, müzelik değerde imzalı kitaplar, mücevher değerine ulaşmış bazı Türkçe plaklar, hayalleri süsleyen dergi koleksiyonları...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Menzil dışına çıkış 05 Aralık 2021 | 97 Okunma Einstein, Salâh Birsel, mutluluk filan 02 Aralık 2021 | 212 Okunma Aslan kükresin biz sevinelim 26 Kasım 2021 | 123 Okunma Adele’e tebrik ve sitem 23 Kasım 2021 | 98 Okunma Büyük kazanç / ağır hasar 22 Kasım 2021 | 199 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar