Hayaller Muhtar Bond gerçekler 901 TL

YILLAR önce bir İngiliz kız arkadaşım İstanbul'da yaşamaya karar vermişti. Burada bir hayat kurmasını, çalışmasını sağlayacak belgelerin peşinde bir Batılı titizliğiyle koşturup durduğu...

YILLAR önce bir İngiliz kız arkadaşım İstanbul'da yaşamaya karar vermişti.

Burada bir hayat kurmasını, çalışmasını sağlayacak belgelerin peşinde bir Batılı titizliğiyle koşturup durduğu günlerde öğrenci evimizde kalıyordu.

Kızcağızın her gün perişan halde eve dönüşünü seyretmek o dönemki ev arkadaşımın en büyük eğlencesi haline gelmişti.

Hayatını uzanarak ve yayılarak kapladığı alandan uzaklaşmadan yaşamaya çalışan arkadaşım kızı görür görmez sorardı: "Today?"

Bu "Bugün?" sorusu, asıl vurgusunu arkadaşımın havada hayali bir ampulü söküp takarmış gibi çevirdiği elden alıyordu elbette!

Direkt olarak gününü bütün detaylarıyla anlatırdı.

Arkadaşım kendi deyişiyle "Bana kadar var abi İngilizcem" seviyesinde hâkim yabancı dile, ama bir şekilde "harfiyyyen" anladığını iddia ediyor.

Kızın öncelikli derdi de anlaşılmak değil, içini dökmek zaten.

Bir akşam yine elinde her gün yamulduğunu gözlemlediğimiz "belge dosyası" ile kan ter içinde geldi.

Arkadaşım giderek ustalaştığı "Today?" repliğine fırsat bulamadan kız haykırdı:

"What is The Muhtar? Who is The Muhtar?"

Belli ki belge işleri muhtara uğramadan ilerlemeyecek noktaya erişmiş ve fakat kızımız muhtarın tam olarak neyi temsil ettiğini, memleketinde neyi karşıladığını tam oturtamamış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Menzil dışına çıkış 05 Aralık 2021 | 94 Okunma Einstein, Salâh Birsel, mutluluk filan 02 Aralık 2021 | 211 Okunma Aslan kükresin biz sevinelim 26 Kasım 2021 | 121 Okunma Adele’e tebrik ve sitem 23 Kasım 2021 | 98 Okunma Büyük kazanç / ağır hasar 22 Kasım 2021 | 197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar