Emanet verilen umutlardır

SEÇİM gecesi hem Selahattin Demirtaş hem de Sırrı Süreyya Önder, HDP'nin insafsız barajı yıkıp geçmesi için omuz veren "bileşenlere" şu mesajla seslendi: "Emanet oy verenleri mahcup etmeyeceğiz...""Emanet" oy...

SEÇİM gecesi hem Selahattin Demirtaş hem de Sırrı Süreyya Önder, HDP'nin insafsız barajı yıkıp geçmesi için omuz veren "bileşenlere" şu mesajla seslendi:

"Emanet oy verenleri mahcup etmeyeceğiz..."
"Emanet" oy verenlerin tek şartının HDP'nin "Seni başkan seçtirmeyeceğiz" sloganının ardında durması olduğu düşünülebilir; büyük ölçüde de doğru bir yaklaşımdır bu.
Ancak bir partiyle gönül bağı olmayan, dolayısıyla her seçimde oyunu emanet veren benim gibilerin dertlerinden sadece bir tanesidir bu "başkanlık zorbalığıyla" mücadele.

*

Oyunu HDP'ye verenlerin -bence önemli bir bölümünün- gerçekten emanet ettiği bir oydan ibaret değildir; bir umudu emanet etmiştir.
Güç zehirlenmesinden mustarip bir zat-ı muhtereme "Ağır ol cumhurbaşkanı desinler" demekten öte bir anlamı var -en azından- benim için emanetimin.
Barış umudunu...
Özgür bir toplum umudunu...
İktidar inşa malzemesi olarak kullanılan türden olan bu sahte demokrasi piyesini sahneden indirmek ve gerçek bir demokraside soluk alıp verebilmek umudunu...
Şiddetten uzak yaşamak için diyalog umudunu...
Bu topraklarda birlikte yaşamak umudunu...
Ezilenlerin, hor görülenlerin sesi olmak umudunu...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Menzil dışına çıkış 05 Aralık 2021 | 94 Okunma Einstein, Salâh Birsel, mutluluk filan 02 Aralık 2021 | 211 Okunma Aslan kükresin biz sevinelim 26 Kasım 2021 | 121 Okunma Adele’e tebrik ve sitem 23 Kasım 2021 | 98 Okunma Büyük kazanç / ağır hasar 22 Kasım 2021 | 197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar