Bu, bayramlık halimizin kan damlayan fotoğrafıdır

ARİFE günü Gaziantep'in meşhur Balıklı Parkı civarında bayram alışverişine çıkan M.D. "Canlı bombayım" diye bağırınca doğal olarak büyük bir paniği tetiklemiş oldu. İlk...

ARİFE günü Gaziantep'in meşhur Balıklı Parkı civarında bayram alışverişine çıkan M.D. "Canlı bombayım" diye bağırınca doğal olarak büyük bir paniği tetiklemiş oldu.

İlk şoku atlatan bazı vatandaşların üzerinde bomba düzeneği bulunmadığını anlamalarının ardından linç etmeye kalkıştıkları M.D.’yi güvenlik güçleri havaya ateş açarak kurtardı.

İddialara göre M.D. alışveriş sırasında dükkân sahibine sinirlenmiş, tepkisini de “Canlı bombayım ben!” diyerek göstermişti.

Cinnetin eşiğinden mi döndü, gözü mü karardı, sinirleri mi boşandı, yoksa düpedüz zevzeklik mi yaptı bilemeyeceğim ama M.D.’nin arife günü yaşadığı ve yaşattığı çılgınlığı bir tür “erken uyarı sistemi” olarak da görmenin mümkün olabileceğini düşünüyorum...

AĞRI KESİCİ CİNAYETİ

Adana’da bir süre önce cezaevinden çıkan 41 yaşındaki C.A., kendisine ait otomobille gezmeye çıktıkları kardeşinin aracı birkaç kez “stop ettirmesi” üzerine “Kullanmayı bilmiyor musun?” diyerek göğsünden bıçaklayarak öldürdü.

Gaziantep’te 22 yaşındaki M.Ç., başının ağrıdığını söyleyerek 18 yaşındaki kardeşi F.Ç.’den bakkala giderek ağrı kesici almasını istedi. Kardeşi olumsuz yanıt verince kardeşini mutfaktan aldığı bıçakla öldürdü.

İzmir’de Aliağa Devlet Hastanesi’nde görevli polis memuru E.K., yine aynı hastanede güvenlik görevlisi olarak çalışan ve Şakran AKP Gençlik Kolları Başkanı olan Y.Ç.’yi, kendisine “FETÖ’cü” dediği için tabancayla vurdu. Gencecik bir insan ne yazık ki böylece hayatını kaybetti.

Amasya’da görevli polis memuru H.B., ailesiyle bayramlaştıktan sonra aracına binerken yeğeni B.K. ile tartışmaya başladı. “Sebebi belirlenemeyen” tartışma neticesinde yeğeni tarafından tabancayla karnından ve sol bacağından vurulan polis memuru hastaneye kaldırıldı, neyse ki durumu ciddi değil.

KİTLESEL ŞİDDET PARLAMALARI

Bu saydıklarım “bireysel” hadiseler; şiddet sarmalında bir de “kitlesel” boyut kazananlar var maalesef.


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Menzil dışına çıkış 05 Aralık 2021 | 92 Okunma Einstein, Salâh Birsel, mutluluk filan 02 Aralık 2021 | 210 Okunma Aslan kükresin biz sevinelim 26 Kasım 2021 | 119 Okunma Adele’e tebrik ve sitem 23 Kasım 2021 | 98 Okunma Büyük kazanç / ağır hasar 22 Kasım 2021 | 197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar