Bit yeniğinin yükselişi

YANGIN yerinde bit yeniği aramak konusunda pek iştahlı değilim açıkçası; görünen köy zaten yeterince ürkütücü. Ancak... Rus savaş uçağının düşürülmesiyle tetiklenen krizde...

YANGIN yerinde bit yeniği aramak konusunda pek iştahlı değilim açıkçası; görünen köy zaten yeterince ürkütücü.

Ancak...

Rus savaş uçağının düşürülmesiyle tetiklenen krizde bir “bit yeniği” aramak gerekip gerekmediğini köşesinde ilk soran Cengiz Çandar olmuştu yanılmıyorsam.

Daha sonra Fehmi Koru’dan bir bit yeniği aranacaksa Rusya’ya bakmak gerektiğini işaret eden bir yazı geldi.

Türkiye’nin tam da hayati önemde gördüğü Cerablus Operasyonu başlamak üzereydi.

ABD ile sınırı geçerek “kontrollü bir bölge” elde edilecek, PYD Kuşağı kesilecekti.

*

Daha sonra değineceğim yazısında Abdülkadir Selvi Rusya ile Cerablus Operasyonu konusunda yapılan görüşmeden ilginç bir not aktarıyordu.

Paylaşmadan geçmek olmaz:

“Putin’e G-20 zirvesi için geldiği Antalya’da operasyon hakkında bilgi verilmiş, ‘Kameraların karşısında tepki gösteririz ama operasyonu engelleyici bir şey yapmayız’ güvencesi alınmıştı. Kafamdaki soru işaretini arttıran ise operasyon hakkında harita üzerinde bilgi verilen Putin’in, ‘Amerikalılar orayı Kürtlere vermeyi planlıyor’ sözleri oldu...”

Cerablus Operasyonu’nun elinden kayıp gitmesi Türkiye açısından elbette bir bit yeniği aramak için yeterli olabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Menzil dışına çıkış 05 Aralık 2021 | 97 Okunma Einstein, Salâh Birsel, mutluluk filan 02 Aralık 2021 | 212 Okunma Aslan kükresin biz sevinelim 26 Kasım 2021 | 123 Okunma Adele’e tebrik ve sitem 23 Kasım 2021 | 98 Okunma Büyük kazanç / ağır hasar 22 Kasım 2021 | 199 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar