Bir kaza yalanının izinde

BİR ay önce, 27 Şubat’ta, saat 17.30 sularında mesaisini tamamlayan vatandaşlar metroya ulaşmaya çalışırken bir kaza yaşandı. İstanbul’da ağırlıklı olarak “beyaz yakalıların”...

BİR ay önce, 27 Şubat’ta, saat 17.30 sularında mesaisini tamamlayan vatandaşlar metroya ulaşmaya çalışırken bir kaza yaşandı.

İstanbul’da ağırlıklı olarak beyaz yakalıların” ve İTÜ öğrencilerinin kullandığı Ayazağa metro istasyonunda yürüyen merdiven çöktü.

Mehmet Ali Erik adlı vatandaşın yürüyen merdiven tarafından yutulduğu kazaya gerekli birimler müdahale etti, 1 saat süren çalışmanın ardından yaralı kurtarıldı.

Bazı haberlerde görgü tanıklarının herhangi bir uyarı görmediklerini, kaza sırasında da merdiveni onlarca kişinin kullandığını söyledi.

‘BEN UYARMIŞIM ABİCİM!’

Metronun çatı kuruluşu İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise farklı bir olay anlattı. Belediyeden yapılan açıklamada kurumsal bir dil kullanılarak “Ben uyarımı yapmışım abicim, binmeseydi o da merdivene” manasına gelen şu ifadelere yer verildi:

“Maslak Ayazağa Metro İstasyonu’nda 17.30 sıralarında bakımı yapılan yürüyen merdivenin önündeki uyarı-koruma tehlike uyarı tabelasını dikkate alamayan bir vatandaş, yürüyen merdivene binmiştir. Bu sırada hizmet vermeyen ve bakımı yapılan merdivende tambur boşalması meydana gelmiş, basamaklar çökerek vatandaş merdiven altına düşmüştür...”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Menzil dışına çıkış 05 Aralık 2021 | 89 Okunma Einstein, Salâh Birsel, mutluluk filan 02 Aralık 2021 | 209 Okunma Aslan kükresin biz sevinelim 26 Kasım 2021 | 115 Okunma Adele’e tebrik ve sitem 23 Kasım 2021 | 97 Okunma Büyük kazanç / ağır hasar 22 Kasım 2021 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar